Незвична причина: Митрополит Московської церкви боїться, що, якщо перейде до ПЦУ, то купуватиме миро за валюту

Митрополит Черкаський і Канівський УПЦ МП Софроній заявив, що раніше він щороку їздив у Москву і брав по два літри мира безкоштовно.

Митрополит Софроній. Ілюстрація: Главком.

Митрополит Черкаський і Канівський УПЦ Софроній в інтерв'ю пояснив, що його поки що стримує від переходу до Православної церкви України, передають Патріоти України.

Проукраїнський єпископ боїться, що у новій церкві він потрапить у ще більшу залежність, ніж зараз УПЦ МП залежить від Москви. Зокрема митрополит Софроній висловив непокоєння, що якщо перейде до Української церкви, то купуватиме миро за валюту.

«Коли я у Москві брав миро, а це недешева штука, щоби ви знали, їх до 12 різних видів. Щороку я їздив і брав по два літри мира. У мене за це ніхто ніколи не брав ані копійки, я нікому нічого не давав. А тепер, щоби мені взяти миро у Греції (мається на увазі Константинополь), то я повинен буду їхати туди. А це ж дорога і даватимуть мені миро не за одну гривню, а за євро чи за долари. А це немало. Якщо велика єпархія, багато витрат на хрещення, то не знаю, чи мені вистачить два літри на один чи два роки» - пояснив він.

Джерело: Главком

Біженці будуть під ковпаком? Україна починає обмін інформацією про рахунки з сотнею країн

четвер, 28 березень 2024, 11:30

У вересні 2024 року між Україною та іншими державами відбудеться перший автоматичний обмін інформацією щодо фінансових рахунків за міжнародним стандартом звітності CRS (Common Reporting Standart), передають Патріоти України. Його запроваджено після ух...

Раніше був на фронті: У Волинському ТЦК розповіли про стан військового, якого ножем поранив цивільний

четвер, 28 березень 2024, 10:56

Працівник ТЦК та СП, якого у Нововолинську під час виконання службових обов'язків вдарив ножем місцевий житель, раніше воював. Про це повідомили на сторінці Волинського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки, передають ...