Не мають стажу: У Пенсійному фонді розповіли, чому покоління 50-60-х років може залишитися без пенсії

Це стосується тільки тих людей, які працювали без трудової книжки і не встигли набрати необхідних 15 років трудового стажу.

Ілюстрація:www.zhitomir.infoНа сьогоднішній день більшість українців, які народилися в 1950-1960-х роках, ризикують залишитися без пенсій, оскільки не мають стажу, необхідного для виходу на заслужений відпочинок. Про це повідомила начальник Головного управління пенсійного фонду України у Вінницькій області Олена Корчака, передають Патріоти України з посиланням на сайт Корупція.

Сьогоднішня ситуація складалася, починаючи з 1991 року, коли в державі змінилися цінності. Хтось поїхав за кордон, інші стали займатися бізнесом, працювали нелегально. При цьому Корчака підкреслила, що це стосується тільки тих людей, які працювали без трудової книжки і не встигли набрати необхідних 15 років трудового стажу.

"Тому держава не може надавати допомогу цій категорії громадян" - заявила Корчака.

Глава пенсійного фонду Вінницької області підкреслила, що через зміну цінностей держави, "зникла культура трудових відносин, знищувалося виробництво".

"І тепер ми маємо покоління, яке не набуло права на пенсію, оскільки не має необхідних 15 років трудового стажу. Це люди у віці 50-60 років, які звертаються до пенсійного фонду, але пенсію їм призначити ми не можемо. І що найсумніше, заробити цей стаж у них вже немає часу." - пояснила Корчака.

Притиснути агресора: Bloomberg з'ясував, що увійде до нового пакета санкцій ЄС проти РФ

вівторок, 7 травень 2024, 17:37

Єврокомісія розробляє 14-й пакет санкцій проти Росії – до нього можуть увійти обмеження щодо російського аналога SWIFT, пропагандистських ЗМІ, СПГ, рідкоземельних металів та транспортних компаній. Про це повідомляє Bloomberg з посиланням на знайомі з с...

У Кремля проблеми: Експерт із міжнародної економіки дав прогноз, коли у Росії закінчаться гроші на війну

вівторок, 7 травень 2024, 14:49

Держава-агресор Росія вихваляється, що санкції нібито не впливають на економіку, однак вже використала близько половини коштів з Фонду національного добробуту, зокрема і для ведення війни. Втім гроші і в ньому можуть закінчитися вже у 2025 році, переда...