Не можуть оподаткувати багатих, займуться бідними: Фіскали почали відстежувати рух грошей на банківських картках українців, - ЗМІ

А як там здоров'ячко та кримінальна справа пана Насірова? Скоро виправдають та поновлять у ДФС?

Податківці ретельніше перевірятимуть рух коштів на картках українців. Ілюстрація:ВКурсе.ua

Податківці влаштували “полювання” на українців, які отримують навіть незначний нелегальний прибуток. Яскравим прикладом таких дій є випадок з львів’янкою, котру оштрафували на 17 тис. грн, оскільки у неї не було документів на продаж товарів через інтернет. Про це повідомляють ЗМІ з посиланням на прес-службу ДФС у Львівській області, передають Патріоти України.

У той же час, суди буквально завалені позовами від фіскалів щодо водіїв, які займаються приватними перевезеннями.

Наприклад, в суді Запоріжжя розглядали справу водія ЗАЗ, який підвозив пасажирів. А в Житомирі розглядали справу водія, який також підробляв таксистом, але суд звільнив його від відповідальності, вважаючи його правопорушення незначним.

В Одеській області розглядається відразу кілька позовів щодо простих робітників. Одного з малярів хочуть оштрафувати за те, що він не був оформлений як приватний підприємець. Подібних випадків вже сотні, – повідомляє Панорама Правди.

Як пояснює економіст Олександр Охріменко, перевірки дрібних торговців – одна з вимог Угоди про асоціацію з ЄС.

"Там є пункт про відповідність стандартам Євросоюзу, в тому числі і в частині підприємців, тобто людина, яка займається будь-якою підприємницькою діяльністю, зобов’язана платити податки. В Європі контроль проводять вже понад 15 років. У нашому Податковому кодексі також є такий пункт, правда, він не виконується", – пояснив він.

За його словами, посилення перевірок – лише перший крок і далі вони можуть стати серйознішими. Фіскали стануть набагато пильніше стежити за рухом коштів по картах українців і влаштовувати перевірки при наявності руху великих сум без підтвердженого джерела доходу.

Під роздачу тепер можуть потрапити абсолютно всі – репетитори, приватні швачки, фітнес-тренери, приватні масажисти, косметологи, перукарі, – підкреслюють експерти.

Втрачає ринки та валютну виручку: Bloomberg з'ясував, на скільки наразі впав російський експорт дизпалива

п’ятниця, 19 квітень 2024, 9:05

Експорт дизельного пального з Росії впав на 25% через атаки безпілотників на НПЗ, повідомило агентство Bloomberg. . Так, згідно з даними аналітичної компанії Kpler, за 10 днів до 13 квітня експорт російського дизеля становив у середньому 0,74 млн бар...

Гривня оновила антирекорд до долара США: Нацбанк підтягнув офіційний курс до біржевого

п’ятниця, 19 квітень 2024, 6:56

За підсумками торгів на міжбанку Нацбанк встановив офіційний курс гривні до долара на п'ятницю, 19 квітня, на рівні 39,6037 грн/$. Це новий історичний мінімум, попередній було зафіксовано на початку цього тижня на рівні 39,5737 грн/$. . Водночас курс...