Не варто з цим гратися: Гройсман пригрозив роботодавцям штрафами за невиплату мінімальної зарплати

За словами прем'єра найближчим часом пройде всеукраїнська селекторна нарада щодо підвищення мінімальної зарплати за участю представників профільних міністерств, профспілок і заступників голів адміністрацій.

Володимир Гройсман. Фото:Украина - РуАНПрем'єр-міністр України Володимир Гройсман пригрозив роботодавцям штрафами за невиплату мінімальної зарплати з 1 січня 2017 року. Про це він заявив під час візиту на одну з пожежних частин Києва, передають Патріоти України з посиланням на РБК.

"Не треба нікому гратися (з виплатами, - ред.). Більш того, я просив би звернути увагу на серйозні штрафні санкції, які має сьогодні законодавство", - заявив Гройсман. За його словами, найближчим часом пройде всеукраїнська селекторна нарада щодо підвищення мінімальної зарплати за участю представників профільних міністерств, профспілок і заступників голів адміністрацій.

"Ми розширили повноваження всіх органів, в тому числі і місцевого самоврядування ... Якщо буде виявлено під час перевірки, що люди працюють повний робочий день, а оформлені як на не повний робочий день - це сотні тисяч гривень штрафів", - додав Гройсман.

Процес запущено: Кредитори України втрачають терпіння і хочуть добитися виплат відсотків за боргом, - WSJ

неділя, 5 травень 2024, 9:56

Компанії BlackRock та Pimco сформували комітет та найняли юристів для ведення переговорів з Україною. Вони прагнуть отримати до 500 млн доларів річних у вигляді відсоткових платежів. Про це пише видання "Обозреватель" з посиланням на The Wall Street Jo...

В Україні будуть призначати пенсію за новими правилами: Що змінили в законі

неділя, 5 травень 2024, 9:14

В Україні ухвалили новий закон, який дозволить зараховувати при розрахунку пенсії стаж, набутий в інших країнах. Зокрема, враховуватиметься страховий стаж, набутий в інших країнах, навіть якщо з цією країною не укладено угоду щодо пенсійного забезпечен...