Не весняний розіграш: З 1 квітня мільйони людей на Донбасі залишаться без води

КП «Компанія «Вода Донбасу» має заборгованість за послуги електропостачання в розмірі 1 мільярда гривень.

У "Води Донбаса" фінансові проблеми. Ілюстрація: соцмережі.

Комунальне підприємство «Компанія «Вода Донбасу» повідомляє про загрозу відключення електропостачання найважливіших об'єктів водопостачання Донецького регіону. В результаті чого будуть знеструмлені насосні станції, що забезпечують водою в тому числі і окуповані території Донецької області. Про це повідомляється на сайті підприємства, передають Патріоти України.

Компанія надає послуги водопостачання та водовідведення в 289 населених пунктів, 79 міст і селищ Донецького регіону. Підрозділи компанії - Слов'янське, Покровське, Маріупольське, Часовоярське отримали повідомлення про відключення електроенергії від ДПЗД «Укрінтеренерго» і ПрАТ «ДТЕК ПЕМ - Енерговугілля» з 1 квітня 2019 року.

"Під загрозою відключення фільтрувальні та насосні станції каналу Сіверський Донець-Донбас - єдиного джерела водопостачання Донецького регіону. Без води можуть залишитися 3 млн. 265 тисяч чоловік", - йдеться в повідомленні прес-служби.
Критична ситуація з поставками електроенергії склалася через відмову енергопостачальних підприємств в укладанні договорів з КП «Компанія «Вода Донбасу» через наявну заборгованість в розмірі 1 мільярда гривень. Відсутність механізму з відшкодування витрат на електроенергію з перекидання води в маловодні регіони, збиткові тарифи на території, непідконтрольній українській владі, низький рівень оплати населенням та підприємствами спожитих послуг водопостачання і водовідведення, - основні причини вкрай важкого фінансового становища КП «Компанія «Вода Донбасу» і відсутності можливості своєчасно здійснювати платежі за електроенергію.

Буде не по кишені? Світова криза змінить ціни на шоколад в Україні - скільки коштуватиме

вівторок, 23 квітень 2024, 8:48

Світ зіткнувся з критичним дефіцитом какао через старіння дерев, розповсюдження хвороб і несприятливі кліматичні умови в Західній Африці - основному регіоні постачання. Ці умови вже призвели до різкого стрибка цін на какао на ф'ючерсних ринках. Так, в ...

Курс долара в Україні значно зріс: Озвучено прогноз, чи дійде до 40 грн і чи варто скуповувати валюту

вівторок, 23 квітень 2024, 7:27

В Україні курс долара за останні кілька місяців зріс більш ніж на 4% і наблизився до психологічної позначки у 40 грн. Головна причина – Національний банк зменшив обсяги валютної інтервенції, передають Патріоти України. Подорожчання долара триватиме, б...