​Не все пропало: Міністр фінансів розповів, що робитиме Україна після рішення Високого суду Лондона щодо "боргу Януковича"

Негативне для нашої держави проміжне рішення вдасться як мінімум відтермінувати.

Олександр ДанилюкОфіційний Київ має намір подати апеляцію на рішення Високого суду Лондона про прискорений розгляд позову Росії щодо євробондів на 3 млрд доларів, зазначають Патріоти України. Про це повідомив журналістам міністр фінансів Олександр Данилюк.

"Сьогоднішнє рішення - це лише перший етап, Україна має право на апеляцію", - підкреслив він.

За словами міністра, на прохання українських юристів суд погодився заморозити це рішення до наступного засідання, яке відбудеться "не раніше кінця квітня".

Данилюк наголосив, що ухвала Високого суду не враховує важливі фактори - економічну та військову агресію з боку РФ.

"Рішення не визнає обґрунтованості позиції та аргументів України у цій справі. Ми з повагою ставимося до цього рішення, але обґрунтовано вважаємо, що таке рішення не враховує наявні факти економічної та воєнної агресії з боку РФ", - зазначив міністр.

Як повідомлялося, в середу Високий суд Лондона схвалив прискорений розгляд позову РФ до України щодо євробондів на 3 млрд доларів. Він відкинув усі аргументи української сторони, в тому числі зняв з РФ звинувачення в політичному тиску на Україну.

У ще одній країні ЄС планують скоротити виплати українцям

четвер, 2 травень 2024, 16:47

В уряді Ірландії обговорюють подальше скорочення виплат українським біженцям. Із березня зменшену допомогу отримують новоприбулі втікачі від війни, передають Патріоти України. Останніми тижнями чиновники додатково розглядали рівень фінансової підтримки...

Вартість газу для побутових споживачів в Україні: Озвучено тарифи на наступні 12 місяців

четвер, 2 травень 2024, 9:59

Усі 12 постачальників, що наразі присутні на ринку, оприлюднили свої річні тарифи на газ для побутових споживачів. Йдеться про ціни на природній газ, що будуть діяти до квітня 2025 року, передають Патріоти України. Зазначається, що як і два попередні с...