"Нехай Росія своє продає у себе": Яценюк заявив про розширення санкцій проти РФ ще на 70 позицій

Запроваджені Україною контрзаходи стали відповіддю на економічну агресію РФ, запевнив прем'єр.

Україна розширила санкції проти РФ ще на 70 позицій. Ілюстрація:gazeta.ua

Рішення про посилення заходів санкцій і розширення списку було озвучено сьогодні 20 січня, прем'єр-міністром України Арсенієм Яценюком, на традиційному засіданні Кабінету міністрів України. Мова, за словами Яценюка, йде про додатковий список санкцій, який збільшений ще на 70 заборонених товарних позицій щодо Росії з боку України. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на Українську правду.

"Уряд України схвалює рішення про розширення переліку товарів, які заборонені до ввезення із Російської Федерації. Мова йде про додатковий список із більше як 70 товарних позицій. Це контрзаходи на економічну агресію РФ", - заявив Яценюк.

Він закликав купувати тільки українські товари, а Росії дав пораду свою продукцію продавати на своїй території.

"Нехай їй щастить, і нехай Росія свої товари продає у себе", - сказав український прем'єр-міністр.

У той же час присутня на засіданні заступник міністра економічного розвитку і торгівлі, а також торговий представник Наталія Микільська підтвердила, що Росія повністю закрила свою територію для транзиту товарів з України.

"Ці товари повинні були йти в Казахстан, а звідти вже в інші держави. Зараз товари прямують через два пункти пропуску в Білорусі", - повідомила вона.

Відомо, що в 2015 році 30 грудня, Кабмін затвердив список тих товарів з РФ, які з 2016 року заборонено до ввезення в Україну.

Оце так: Німеччина категорично проти вилучення активів РФ на користь України

неділя, 28 квітень 2024, 10:50

Німеччина виступає категорично проти спроб вилучити частину майже 300 мільярдів доларів заморожених активів Кремля. Про це пише The Wall Street Journal, передають Патріоти України. Як передає видання, у Німеччині побоюються, що це створить прецедент і ...

Дефіцит робочих рук у недоімперії може збільшитися на сотні тисяч: Таджикистан терміново застеріг своїх громадян від поїздок до РФ

неділя, 28 квітень 2024, 9:32

Міністерство закордонних справ Таджикистану у суботу, 27 квітня, випустило термінову рекомендацію для своїх громадян, закликавши без необхідності не відвідувати Росію. Про це йдеться на сайті відомства."МЗС рекомендує громадянам країни тимчасово утрима...