Неоднакові умови: Експерт пояснила, чому інвестори не поспішають в Україну

В нашій державі занадто великі привілеї мають державні компанії.

Марія Яковлєва. Фото: скріншот з відео.

Інвестори не хочуть вкладати кошти в економіку України, і в першу чергу, в газову галузь через нерівні умови практично у всіх галузях економіки країни. Таку думку в прямому ефірі Обозревателя висловила енергетичний експерт Марія Яковлєва, передають Патріоти України.

"Они (инвесторы. - Ред.) не идут, потому что мы имеем очень большую часть монополии. Во-первых, это будут не равные условия. Во-вторых, на рынке добычи это будет государственная монополия, и очень большие привилегии даются именно государственной компании. А согласно мировому и европейскому законодательству, все участники рынка должны быть в равных условиях и иметь равные права", — сказала Яковлєва.

На її думку, єдиний спосіб залучити інвесторів в Україну - внести зміни до антимонопольного законодавства країни. "Украина является очень привлекательной с точки зрения инвестирования. Наши активы недооцененные. Мы имеем очень сильное государственное регулирование в экономике, которое сегодня нуждается в изменении. Ведь все знают, что в странах, где было сильное регулирование, активы имели небольшую стоимость. У нас еще и война на востоке понижает стоимость активов", — відзначила експерт.

Поліпшити інвестиційну привабливість України, на думку Яковлевої, також допомогло б впровадження фіксованих податків. Крім того, державі потрібно піти з енергетичного ринку, адже в цей сектор можуть прийти професійні приватні кампанії, які поліпшать якість послуг і встановлять справедливі ціни, конкуруючи за свого споживача.

У Міненерго відповіли, чи розглядають питання підвищення тарифів на електроенергію для населення

четвер, 28 березень 2024, 16:30

Міністерство енергетики України зараз не розглядає питання підвищення тарифів на електроенергію для населення. Про це 27 березня міністр енергетики Герман Галущенко заявив в ефірі національного телемарафону, фрагмент якого в Telegram опублікувала пресс...

Удар від Ердогана: Торгівля між Туреччиною та Росією застрягла на мертвій точці

четвер, 28 березень 2024, 15:42

Турецькі банки продовжують відхиляти платежі з Росії, через що експортери не можуть отримати оплати за вже експортовані Росії товари. І проблема уже сягає «мертвої точки і загрозливих масштабів». Про це пише турецька газета Dünya, передають Патріоти Ук...