Невеселий для покупців та постачальників тренд: В магазинах України незабаром стане менший асортимент харчів

Українці перестали скуповуватися на тиждень наперед і дроблять покупки, тому заходити в великі супермаркети їм просто нема чого. В результаті цього популярними стають дрібніші магазини біля дому.

Ілюстрація:www.galleryzil.com

Уже найближчим часом багато українських магазини, в тому числі і супермаркети, почнуть відмовлятися від продуктового достатку і скорочувати асортимент. Такий прогноз озвучив керівник Асоціації постачальників торговельних мереж України Олексій Дорошенко, передають Патріоти України з посиланням на UBR.ua.

Він пояснив: по-перше, це вигідно зниженням витрат на логістику і облік товару, а, по-друге, спрощує спілкування з постачальниками.

"Це загальносвітова практика. Наприклад, в Європі в магазині середньої руки ви не знайдете по 10-20 видів сирів або ковбас від різних виробників. Максимум - 3-5 марок. Відбирають ті, що користуються попитом, інше прибирають як баласт", - розповів експерт.

У підсумку така продуктова політика дозволить рітейлерам запропонувати покупцям мінімальні ціни, що є головним для українців, які рахують кожну копійку.

Вартість газу для побутових споживачів в Україні: Озвучено тарифи на наступні 12 місяців

четвер, 2 травень 2024, 9:59

Усі 12 постачальників, що наразі присутні на ринку, оприлюднили свої річні тарифи на газ для побутових споживачів. Йдеться про ціни на природній газ, що будуть діяти до квітня 2025 року, передають Патріоти України. Зазначається, що як і два попередні с...

Ситуація критична? Половина енергетичної системи України пошкоджена, - Кулеба

четвер, 2 травень 2024, 9:50

Половина енергетичної системи України пошкоджена, про це заявив очільник МЗС Кулеба в інтерв'ю американському виданню Foreign Policy, передають Патріоти України.