Невтішні новини для Москви: Нафтові ціни почали тиждень з обвалу

Після фіксації прибутку на минулому тижні світові ціни на нафту знову почали зниження.

Нафтові ціни почали тиждень з обвалу. Фото: energo.jofo.ru.

Світові ціни на нафту знижуються в понеділок в межах 1-1,5% після значного зростання на минулому тижні, оскільки інвестори вирішили зафіксувати прибуток, повідомляють Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

"Станом на 7:40 вартість липневих ф'ючерсів на північноморську нафтову суміш марки Brent знижувалася на 1,13% - до 44,56 долара за барель, червневих ф'ючерсів на нафту марки WTI - на 1,44%, до 43,10 долара за барель ", - йдеться в повідомленні.

Минулого тижня зростанню цін сприяли статистичні дані, які свідчать про незначне зростання запасів сировини в США і скорочення числа бурових установок, а також ослаблення американської валюти. Так, згідно з даними Міненерго США, комерційні запаси нафти в країні (виключаючи стратегічний резерв) за тиждень, що завершився 15 квітня, зросли на 2,1 мільйона барелів, до 538,6 мільйона барелів, при прогнозах зростання на 2,4 мільйона барелів.

Американська нафтогазова сервісна компанія Baker Hughes повідомила, що за підсумками робочого тижня, що завершився 22 квітня, число бурових установок в США скоротилося на 9 одиниць, або на 2,05%, і склало 431 одиницю. У річному вираженні показник знизився на 501 одиницю, або на 53,7%.

Ослаблення американської валюти також сприяло позитивній динаміці на нафтовому ринку, оскільки ціни на нафту прив'язані до долара, і більш слабкий долар робить нафтопродукти дешевшими для власників іноземних валют.

Завдяки цим факторам ціни на нафту минулого тижня піднялися до максимальних значень 2016 року. "Я думаю, була деяка фіксація прибутку після сильного ралі в кінці минулого тижня", - наводить агентство Reuters слова аналітика Energy Aspects Вірендри Чаухан (Virendra Chauhan).

Доходи суттєво зросли: Які зарплати отримували українські нардепи у 2023-му

середа, 8 травень 2024, 22:16

За другий рік повномасштабної війни Російської Федерації проти України зарплати більшості народних депутатів значно збільшилися. Середня зарплата нардепів у 2023 році зросла майже на 36% і становила приблизно 638 тисяч гривень. За інформацією YouContro...

Попит падає: Європейці відмовляються від споживання м'яса - дані дослідження

середа, 8 травень 2024, 18:54

Споживання м'яса поступово, але вірно падає у Європі. У 2023 році в країнах ЄС на душу населення припало в середньому 64,2 кг м'яса. Але між окремими державами-членами ЄС є великі відмінності. Про це пише ISN з посиланням на дані Agrarmarkt Information...