"Ніхто не помітить": РФ встановила газові бурові платформи в морській економічній зоні України (відео)

Тепер Росія потроху анексує вже й газові родовища: цього разу жертвами стали Одеське та Голіцинське.

Росія встановила бурові вишки на морській економічній території України. Фото google.com

Прикордонники зафіксували російські газові бурові платформи у морській економічній зоні України в Чорному морі. Про це заявила прес-служба відомства, повідомляють Патріоти України.

"Як результат, під час здійснення повітряного моніторингу надводної обстановки прикордонним літаком зафіксовано та підтверджено місцезнаходження в Одеському та Голіцинському газових родовищах самопідйомних бурових платформ, стаціонарних платформ та суден забезпечення під прапором РФ", - сказано в повідомленні.

"Присутність суден забезпечення під прапором РФ у межах родовищ може свідчити про продовження незаконної розвідки та розробки природних ресурсів, а також експлуатацію установок і споруд в промислових цілях, без дозволу компетентних органів України", - додали у відомстві.

Удар від Ердогана: Торгівля між Туреччиною та Росією застрягла на мертвій точці

четвер, 28 березень 2024, 15:42

Турецькі банки продовжують відхиляти платежі з Росії, через що експортери не можуть отримати оплати за вже експортовані Росії товари. І проблема уже сягає «мертвої точки і загрозливих масштабів». Про це пише турецька газета Dünya, передають Патріоти Ук...

Не "прошмигнуть": Росіян залишать без авто з Європи, країни ЄС майже перекрили лазівку через Білорусь

четвер, 28 березень 2024, 15:22

ранзит автомобілів із Європейського Союзу (ЄС) до Росії через Білорусь нарешті почали перекривати. Жорсткі обмеження вже запровадили Польща та Латвія, найближчим часом до них може приєднатися Литва. Саме через ці країни автомобілі возили до РФ в обхід ...