Ніж ціною в десятки мільярдів у спину: Найбільший "спонсор" російського ВПК остаточно прощається з Москвою

Росія втратила найбільшого покупця своєї зброї в особі Делі.

Індія більше не купуватиме російські С-400. Ілюстрація:Главком

Держава, яка в "нульові" роки була найбільшим покупцем російської зброї на світовому ринку, відмовилося далі працювати з російською стороною. Індія призупинила платежі Рособоронекспорту за діючими договорами і відмовилася укладати нові контракти, в тому числі на покупку винищувачів і зенітних ракетних систем "С-400", повідомляють Патріоти України.

Джерела в російському ВПК поскаржилися, що платежі від індійського уряду не надходять ще з квітня 2018 року. Примітно, що індійські банки почали блокувати транзакції якраз після того, як Рособоронекспорт, а також велика частина оборонних підприємств Російської Федерації потрапили під американські санкції і були відрізані від розрахунків у доларах.

Індуси побоюються потрапити під вторинні санкції як залучена сторона. Прийнятий рік тому закон CAATSA розширює режим санкцій навіть на ті сторони, які не є безпосередніми учасниками угоди.

Генеральний директор Рособоронекспорту Олександр Міхєєв розповів, що його компанія при продажу російської військової техніки розглядає можливість переходу на розрахунки в національних валютах - індійських рупіях і рублях. Однак мова йде лише про старі договори, оскільки нові індійська сторона укладати не збирається.

Джерело: finanz.ru

Притиснути агресора: Bloomberg з'ясував, що увійде до нового пакета санкцій ЄС проти РФ

вівторок, 7 травень 2024, 17:37

Єврокомісія розробляє 14-й пакет санкцій проти Росії – до нього можуть увійти обмеження щодо російського аналога SWIFT, пропагандистських ЗМІ, СПГ, рідкоземельних металів та транспортних компаній. Про це повідомляє Bloomberg з посиланням на знайомі з с...

У Кремля проблеми: Експерт із міжнародної економіки дав прогноз, коли у Росії закінчаться гроші на війну

вівторок, 7 травень 2024, 14:49

Держава-агресор Росія вихваляється, що санкції нібито не впливають на економіку, однак вже використала близько половини коштів з Фонду національного добробуту, зокрема і для ведення війни. Втім гроші і в ньому можуть закінчитися вже у 2025 році, переда...