Ніж у спину: ЄС закликав всі держави світу приєднатися до санкцій по Криму

Заяву від імені всього ЄС зробила глава Європейської служби зовнішніх зв'язків Федеріка Могеріні.

Федеріка Могеріні. Фото:http://ua.korrespondent.net/

До третьої річниці захоплення Криму Росією країни ЄС закликали увесь інший світ підтримати блокаду півострова. Від Москви Брюссель чекає припинення репресій проти активістів. У переддень трирічної річниці приєднання Криму до Росії, яка буде відзначатися 18 березня, Євросоюз виступив із заявою, що засуджує "незаконну анексію" півострова і стан прав людини в Криму. Документ опублікований на російській мові на сайті Європейської служби зовнішніх зв'язків (EEAS), передають Патріоти України з посиланням на LB.ua.

У заяві підкреслюється, що вона зроблена главою служби Федерікою Могеріні від імені всього Євросоюзу. Це означає, що текст документа погоджений міністрами закордонних справ усіх 28 країн об'єднання.

"За минулий рік триваюча мілітаризація півострова продовжила впливати на ситуацію в області безпеки в регіоні Чорного моря, а ситуація з правами людини на Кримському півострові продовжила погіршуватися", - йдеться у заяві ЄС.

Торгівля рублем подвоїлась: Стало відомо, як Казахстан допомагає Кремлю обходити санкції

четвер, 26 вересень 2024, 23:40

Через санкції США проти Росії значно зросли обсяги торгівлі юанем і рублем у Казахстані, оскільки російські банки використовують казахські фінансові ринки для валютних операцій з Китаєм. Обсяги торгівлі юанем і рублем подвоїлися, а Казахстан стає важли...

Поки інші ледь зводять кінці з кінцями: Зарплати чиновників в Україні перевищили 55 тис. грн - хто отримує найбільше

четвер, 26 вересень 2024, 22:25

У серпні 2024 року середня зарплата в держустановах зросла на 44,6% і перевищила 55 тисяч гривень, причому керівники стратегічних установ, таких як НКРЕКП (Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг)...