​Ніж у спину: Казахстан обійшов Росію за рівнем життя

Поки Кремлівська пропаганда тужиться, розповідаючи про перевагу скреп над «піндосами» та різними там «гейропами», ще одна держава з пострадянського простору тихою сапою перевищила «наддержаву, котра «встає з колін»

Середні споживчі витрати жителів Казахстану (за паритетом купівельної спроможності валют) на 16% перевищили аналогічні показники в Росії. Про це повідомляє "Независимая газета" з посиланням на Аналітичний центр при уряді РФ, зазначають Патріоти України. Видання наголошує, що до цього саме Росія лідирувала серед країн СНД за середнім рівнем споживчих витрат.

У 2016 році середньостатистичний громадянин Казахстану витратив на особисте споживання 13,8 тис. доларів. На частку середньостатистичного росіянина довелося 11,9 тис. Доларів. При розрахунку використовувалися умовні долари, що відображають паритет купівельної спроможності російського рубля і казахстанського тенге.

Якщо ж оцінювати споживчі витрати виходячи з обмінного курсу, то Росія поки що зберігає лідерство. Середній росіянин витратив торік приблизно 4,5 тис. доларів, а житель Казахстану - 4,1 тис. доларів. Втім експерти Аналітичного центру вважають, що скоро Росія поступиться Казахстану і за цими показниками.

Готують варіанти: стало відомо, що Міненерго та НКРЕКП готують підвищення тарифу на електроенергію

п’ятниця, 19 квітень 2024, 18:30

Незважаючи на численні заяви про відсутність у Кабміну планів підвищувати ціну на електроенергію, Міністерство енергетики спільно з Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, планують підвищити та...

Оце так: "Велика сімка" відклала питання передачі Україні російських активів до червня

п’ятниця, 19 квітень 2024, 17:42

Міністри закордонних справ країн "Великої сімки" схвалили декларацію за підсумками зустрічі на Капрі в Італії. Питання передачі Україні російських активів на прохання лідерів країн G7 відклали до червня, передають Патріоти України. Глави МЗС Канади, Ф...