Нові робочі місця: Японці відкрили на Тернопільщині завод по виробництву комплектуючих для концерну Volksfwagen

"Сумітомо Електрик Борднетце - Україна" відкрило першу чергу нового виробничого майданчика в місті Чортків.

Сумітомо Електрик Борднетце - Україна, відкрила першу чергу нового виробничого майданчика в Тернопільській області. Фото:moldovanews.md

Виробник кабельно-провідникової продукції для концерну Volkswagen - Сумітомо Електрик Борднетце - Україна - відкрив першу чергу нового виробничого майданчика в м.Чортків (Тернопільська обл.) за участю президента України Петра Порошенка. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на Новое время.Бизнес.

Відзначається, що 100% української компанії належить японській Sumitomo Electric Bordnetze.

"Коли було вирішено, що нове виробництво буде в Чорткові, ніхто не вірив, що в грудні підприємство запрацює ... У березні (інвестору - ред.) був переданий завод "Агромаш", і тут був тільки вітер, не було стін, одні руїни і ті, хто приїхав сюди, в тому числі представники "Ауді", думали, що нічого не буде. Але об'єднання потенціалів українських, німецьких, японських інвестицій зробили свою справу", - сказав Порошенко. Також, за його словами, інвестор готовий продовжувати інвестиції в Україну.

Слід нагадати, що в кінці березня поточного року Чортківська міськрада прийняла рішення винести з користування Чортківського заводу "Агромаш" земельну ділянку площею понад 4,8 га і передати його в оренду на 49 років "Сумітомо Електрик Борднетце - Україна".

На першому етапі реалізації проекту (2016 рік) було заплановано будівництво логістично-виробничої та адміністративно-побутових площ і створення 1 тис. робочих місць, а до 2018 року збільшення їх кількості до 2 тис.

"Сумітомо Електрик Борднетце - Україна" було відкрито влітку 2006 року в с.Байківці Тернопільської області японською "Sumitomo Electric Bordnetze" - провідним світовим виробником кабельної продукції. Передбачуваний обсяг інвестицій в проект становив € 5-7 млн.

Група Sumitomo - одна з найбільших японських корпорацій. До групи входять компанії фінансового сектора, машинобудування, електротехнічної промисловості, чорної і кольорової металургії і багато інших.

Шалено злетить? МВФ дав прогноз курсу долара до гривні до 2029 року

четвер, 18 квітень 2024, 9:48

Міжнародний валютний фонд прогнозує незначну девальвацію у 2024 році. Потім курс долара до гривні поступово зростатиме, передають Патріоти України з посиланням на World Economic Outlook (квітень 2024 року). Згідно з розрахунками МВФ, середньорічний кур...

Оце так! Популярна спеція за вартістю наздогнала золото

четвер, 18 квітень 2024, 8:50

Одна з найпопулярніших у світі спецій - шафран - подорожчала до золотого рівня. Ці прянощі цінуються за складність виробництва. До того, ж як пише турецьке видання Haber Turk, вона здебільшого росте у країнах, де в останні десятиліття спотерігаються ко...