Нові санкції США небезпечніші за всі попередні, - екс-міністр фінансів РФ

Новий американський закон визначив, що будь-яке підприємство і банк у світі, якщо воно буде взаємодіяти із санкційним російським підприємством, може піддатися санкціям США.
Олексій Кудрін. Фото: РИА Новости.

Нові санкції США проти Росії, прийняті Конгресом і підписані президентом Дональдом Трампом, більш небезпечні, ніж усі попередні. Як інформують Патріоти України із посиланням на "Дождь", таку думку висловив колишній міністр фінансів РФ Олексій Кудрін.

"Поки ми навіть не розкусили до кінця значення нового санкційного закону, який прийнятий Конгресом США. Тепер не тільки американскі компанії і банки не мають права кооперації з нашими санкційними підприємствами. Новий американський закон визначив, що будь-яке підприємство і банк у світі, якщо воно буде взаємодіяти із санкційним підприємством, може піддатися санкціям США", - сказав він.
На його думку, багато європейських компаній "боятимуться" взаємодіяти з російськими компаніями, "які можуть взаємодіяти з нашими ж санкційними компаніями". Він зазначив, що "тим самим виникає ланцюжок" інфікування "за дією цього закону".
"Тому багато світових компанії обмежать взаємодію з нашими компаніями. Ми це відчуємо вже найближчим часом, оскільки саме набуття чинності цих норм починається тільки в кінці вересня - жовтні. І ми поки не бачили, як це буде працювати, і протягом декількох місяців може бути буде розширюватися список тих компаній, які американці будуть вносити до санкційного списку", - сказав Кудрін.

Нагадаємо, на початку серпня президент США Дональд Трамп підписав законопроект про нові санкції проти Росії, який раніше був затверджений Конгресом. Згідно з новим документом, обмежується можливість президента США знімати санкції, а попередні обмеження закріплюються на рівні закону.

Крім того, санкції обмежують термін ринкового фінансування російських банків, які потрапили під санкції, американськими компаніями до 14 днів і нафтогазових компаній до 30 днів. Також законодавчо забороняються інвестиції в будівництво російських експортних трубопроводів на суму понад 5 мільйонів доларів на рік або 1 мільйона доларів одноразово. Під заборону потрапляють у тому числі поставки послуг і технологій.

Чи нарахують субсидію, якщо частина сім'ї перебуває за кордоном

п’ятниця, 26 квітень 2024, 11:30

В Україні багато домогосподарств через складну економічну ситуацію отримують субсидії. У Пенсійному фонді України пояснили, як нараховується субсидія, якщо частина родини виїхала за кордон, передають Патріоти України. «До складу домогосподарства включа...

Залишать без грошей? Усім ВПО в Україні готують перевірки виплат

п’ятниця, 26 квітень 2024, 9:48

У Україні заплановано провести перевірку виплат допомоги внутрішньо переміщеним особам (ВПО). Ця перевірка включатиме порівняння інформації, яку реципієнти надали для отримання допомоги, з даними, що надаються Міністерством соціальної політики та іншим...