Новітні винищувачі США F/A-18 Super Hornet: Вражаюче видовище із кабіни пілота (відео)

Перший політ F/A-18 Hornet відбувся 18 листопада 1978 року, а його серійне виробництво стартувало в 1983 році.
F/A-18 Super Hornet. Фото: Вікіпедія.

Американський флот оновить парк палубної авіації 78 винищувачів F/A-18 Super Hornet нової моделі. Про це вчора, 21 березня. Про це повідомила прес-служба компанії Boeing, якій ВМС США замовили виробництво цих літаків, передають Патріоти України.

Програма зі створення та технічного обслуговування палубних винищувачів Super Hornet розрахована на 25 років і мала завершитися в 2020 році. Через відставання в розробці винищувачів F-35 і нових експортних замовлень Boeing продовжив роботу по поліпшенню "Шершнів" і у 2017 році представив його новітню модифікацію F / A-18 XT (Advanced Super Hornet).

Перший політ F/A-18 Hornet відбувся 18 листопада 1978 року, а його серійне виробництво стартувало в 1983 році. Всього за час виробництва, яке триває по сьогоднішній день, було зібрано близько 2000 «Шершнів» всіх модифікацій, включаючи Super Hornet і Growler.

Boeing F/A-18 Hornet і його більш сучасна модифікація F/A-18E/F Super Hornet знаходяться на озброєнні ВМС США з 1983 року і незабаром мають поступитися місцем новим палубним винищувачам F-35C Lightning II. Однак програма створення винищувачів п'ятого покоління відстає від початкового графіка на кілька років, що дозволило корпорації Boeing не тільки продовжити програму F/A-18E/F Super Hornet, а й розробити його нову модифікацію.

В Україні одночасно високий рівень безробіття та дефіцит працівників: Гетманцев оцінив вплив мобілізації на ринок праці

п’ятниця, 26 квітень 2024, 16:30

Мобілізація є одним із факторів, що призводить до дефіциту кадрів на українському ринку праці, що посилюється високим рівнем безробіття в країні. Проте цю проблему можна вирішити - зокрема, шляхом впровадження заходів з поліпшення системи бронювання та...

Закрутять гайки: США можуть оштрафувати Росію за відмову від долара, під прицілом й інші країни. - Bloomberg

п’ятниця, 26 квітень 2024, 15:39

У разі обрання президентом США наприкінці 2024 року Дональд Трамп може запровадити штрафні санкції для країн, які відмовляються від долара. Зокрема для Росії. Можливі дії передбачають, зокрема, експортний контроль та збори за маніпулювання валютою. Про...