Один з банків РПЦ фінансував блокаду Криму, - ЗМІ

Коли стала відома неприглядна правда, банк "Пересвет" почали "прикривати"

Фото: ІноЗМІКримськотатарський бізнесмен, власник телеканалу ATR і координатор блокади півострова Ленур Іслямов підтвердив, що був клієнтом російського банку «Пересвет». В інтерв’ю «Крим.Реалії» він заявив: «Я був клієнтом банку «Пересвет» з 2000 року. Це дуже клієнтоорієнтований банк. Добре знаю керівника банку Олександра Швеця. У нас були хороші відносини. Я ж не завжди був «терористом». Свого часу, я був клієнтом кількох російських банків», повідомляють Патріоти України.

Про те, що Іслямов є клієнтом цього банку, писало російське видання Forbes в матеріалі «Банк РПЦ фінансував бізнес організатора блокади Криму». Журналісти пов’язали труднощі банку «Пересвет» якраз з тим, що Іслямов був його клієнтом.

«Банк «Пересвет», що на 49% належить Російській православній церкві, фінансував структури пов’язаного з кримськотатарським Меджлісом бізнесмена Ленура Іслямова, випливає з даних СПАРК. У прес-службі «Пересвета» відмовилися називати клієнтів банку, пославшись на банківську таємницю. За словами одного з бізнесменів, які давно працюють у Криму, саме з Іслямовим можуть бути пов’язані нинішні труднощі «Пересвета»: з вівторка банк обмежив видачу готівки сумою у 100 000 рублів в одні руки на день», – йдеться в статті Forbes.

У п’ятницю, 21 жовтня, як повідомляє «Интерфакс», Центробанк РФ призначив тимчасову адміністрацію по управлінню банком «Пересвет» терміном на півроку. На думку ж Іслямова, проблеми цього банку є відображення кризи, який відчуває вся банківська система Росії.

«У Росії відбувається чистка банків. Наприклад, коли в склянці залишається мало води, тоді павуки, які там перебувають, починають пожирати одне одного. Так і в банківській сфері – великі банки знищують дрібніших, і залишиться у Росії після цієї чистки кілька великих банків», – вважає бізнесмен.

"Українці досі не зрозуміли, що їхній зв'язок з РПЦ (тобто з УПЦ МП) - їхній прямий шлях на бійню. Саме РПЦ через свою структуру УПЦ МП не лише розколює українське суспільство, але й намагається його фізично знищити. За останні 25 років РПЦ вдалося створити справді дуже міцну структуру. Як вона працює? Дивіться: Насамперед беремо невеличкого бізнесмена, розповідаємо йому, що він окаянний грішник, потім продвигаємо його та він все більше грабує країну, щоб "спокутувати свої гріхи перед Богом".

РПЦ створило справжню армію з кровожерливих м'ясників, які не зупиняться ні перед чим. Треба знищити якийсь завод - будь ласка. Треба знищити цілу галузь - теж можна. Запитаєте, навіщо це потрібно "святим отцям"? Їм потрібно лише одне: жебрацька держава, у якої залишиться тільки "уповання на Бога". Увесь той цирк з роз'єднанням конфесій також створюється для захожан, які не знають про спільні банки, активи ієрархів МП та КП, які один одного обливають брудом лише на камеру, а за лаштунками цілуються в губи. Скажете, що я збожеволів? Будь ласка.

Але прошу вас: подивіться на найбагатіших людей України, які нажили свої капітали грабунком та знищенням нашої держави, і усі вони - вірні прочани церков, а Церква їх не зупиняє, а вихваляє, називаючи благодійниками! Цікава виходить доброчинність: знищити кілька тисяч людей, щоб побудувати один собор. Знищити - бо ці гроші, які вони ворують, вони ворують з бюджету. А потім питаємо, чому у нас немає грошей на дороги, лікарні, зброю для армії та інше.

У РПЦ з супутніми структурами (МП та іншими) руки по локоть у крові. У крові простих людей, які чомусь вірять більш попам, а не Богу. І доки Україна не здихається цієї паскуди, вона буде жебракувати. УПЦ ніколи не дасть Україні вільно дихати - дихати своїм повітрям. РПЦ буде і далі знищувати нас. Хочете такого майбутнього для своїх дітей - ходіть до церкви...", - прокоментував подію експерт Сергій Кулік.

Останні атаки РФ позбавили Україну 10% електрогенерації: Скільки часу піде на відновлення

п’ятниця, 29 березень 2024, 16:43

Російські удари по енергосистемі України з 20 березня призвели до втрати більше 10% генеруючих потужностей. Відновити генерацію навряд чи вийде до початку наступного опалювального сезону, а найсерйозніші проблеми - з вугільними теплоелектростанціями, п...

Через російські атаки: Влітку українці, ймовірно, зіштовхнуться з відключеннями електроенергії, - експерт

п’ятниця, 29 березень 2024, 15:30

Влітку українці, ймовірно, зіштовхнуться з відключеннями та обмеженнями споживання електроенергії. Про це повідомив директор Центру досліджень енергетики Олександр Харченко під час брифінгу Media Center Ukraine, передають Патріоти України. "На жаль, в ...