З архіву ПУ. "Историческая дата: Ровно 450 лет назад. 3 июня 1571 года крымские татары сожгли Москву за 3 часа", - блогер

в 2021 році минає 450 років події, котру в Росії Путіна не люблять згадувати, щоб не занепастити удаване "Величие"

Про перипетії, котрі відкинули назад перший натиск Москви, в намаганні перетворитись на тюрму народів всієї Східної Європи оповідає блогер Михайло Векленко, цитуючи знані та авторитетні історичні тексти, зазначають Патріоти України. Треба розуміти, що в той час Московія захопила всі землі північно-східної Русі. Підкорила Казанське та Астраханське ханства. Вдерлась в Балтію та Сибір. Намагалась закріпитись в Києві і йти далі до Чорного моря та Константинополя на півдні і до Кракова на заході, щоб забрати "своє". Однак амбітним планам перших самопроголошених московських царів поклали край кримські татари. Далі мовою оригіналу.

Войска крымского хана Девлет Гирея захватили Москву и сожгли ее. За время похода было убито около 80 тысяч человек и столько же забрали в плен.Весной 1571 года было собранно войско из крымских татар и ногайцев численностью свыше 40 тысяч человек.

2 июня войско Девлет Гирея подошло к Москве. 3 июня город был взят. Единственным безопасным местом в Москве оставался Кремль, который невозможно было взять без артиллерии.

Войско крымских татар московские постройки. Сильный ветер распространил пожар на весь город - за три часа он выгорел практически полностью, включая царский дворец в Кремле.

Напуганный поражением Иван Грозный согласился передать под крымский контроль Астраханское ханство.

В 1575 году Иван Грозный отрекся от царского престола в пользу касимовского хана Симеона Бекбулатовича, он называл его большим князем всея Руси (незаконный титул), а себя - князем московским.

Втік із України ще 10 років тому: "Завгоспа" Януковича видворили з Литви

вівторок, 23 квітень 2024, 21:41

Литовська влада видворила з території країни колишнього голову Державного управління справами та одного із соратників колишнього президента України Віктора Януковича Андрія Кравця. Про це повідомляє литовське видання Delfi, передають Патріоти України. ...

Та невже?: Шойгу анонсував появу ППО "нового покоління" у Росії

вівторок, 23 квітень 2024, 21:29

Країна-агресор Росія вже у поточному році матиме на фронті перші зразки зенітної ракетної системи "нового покоління" С-500 у двох модифікаціях. Про це сказав міністр оборони РФ Сергій Шойгу у вівторок, 23 квітня, передають Патріоти України. "Цього року...