Омелян зайнявся питаннями протидії будівництва Керченського мосту

Будівництво Росією мосту через керченську протоку необхідно терміново зупинити. Про це у вівторок заявив міністр інфраструктури Володимир Омелян на Міжнародній конференції з морської безпеки в Києві, повідомляють Патріоти України з посиланням на прес-служба відомства.

"Незаконне будівництво Керченського мосту потрібно терміново зупинити і це можливо лише під тиском міжнародних партнерів України та додаткових санкцій проти Росії як держави, проти компаній та фізичних осіб, які причетні до незаконного будівництва", - сказав він.

Міністр нагадав, що 24 травня Росія оголосила про обмеження параметрів для проходження суден, що слідують з Чорного в Азовське море і навпаки під аркою мосту через Керченську протоку.

"А це втрати експорту лише до США 1 млн тон українського металу щорічно!" – наголосив він.

Омелян зауважив, що через це будівництво значно погіршиться стан зернової логістики Азовського регіону, адже будуть введенні габаритні обмеження і суттєво здорожчає фрахт морських суден, які будуть відповідати габаритним вимогам пропуску через Керченську протоку.

Він повідомив, що 27 листопада порушив це питання у Генеральній асамблеї Міжнародної морської організації (ІМО).

Тим часом, у Федеральному дорожньому агентстві РФ запевняють, що будівництво мосту через Керченську протоку, з Росії до окупованого нею Криму, завершено "більш ніж на 50%".


В Україні одночасно високий рівень безробіття та дефіцит працівників: Гетманцев оцінив вплив мобілізації на ринок праці

п’ятниця, 26 квітень 2024, 16:30

Мобілізація є одним із факторів, що призводить до дефіциту кадрів на українському ринку праці, що посилюється високим рівнем безробіття в країні. Проте цю проблему можна вирішити - зокрема, шляхом впровадження заходів з поліпшення системи бронювання та...

Закрутять гайки: США можуть оштрафувати Росію за відмову від долара, під прицілом й інші країни. - Bloomberg

п’ятниця, 26 квітень 2024, 15:39

У разі обрання президентом США наприкінці 2024 року Дональд Трамп може запровадити штрафні санкції для країн, які відмовляються від долара. Зокрема для Росії. Можливі дії передбачають, зокрема, експортний контроль та збори за маніпулювання валютою. Про...