Оце так: Казахстан відмовився продавати газ Україні без дозволу Кремля

Володимир Демчишин зарано похвалився тим, що українці зможуть придбати газ в казахів.

Магзум Мірзагалієв. Фото: www.kursiv.kz.

Казахстан не може постачати газ в Україну без домовленостей з Росією, повідомив віце-міністр енергетики Казахстану Магзум Мірзагалієв. Новину передають Патріоти України з посиланням на Подробности.

"Що стосується поставок газу в Україну, треба розуміти, що для постачання газу, в першу чергу, необхідно домовитися з Росією. На сьогоднішній день у нас таких домовленостей немає. Ми продаємо сьогодні газ на кордоні з Росією, нас сьогодні це задовольняє" , - сказав віце-міністр.

Разом з тим, Мірзагалієв нагадав, що до 2025 року в рамках ЄАЕС буде створений єдиний ринок газу. "Хочу зазначити, що в рамках функціонування ЄАЕС ми досягли домовленості, що до 2025 року буде створено єдиний ринок по газу. Відповідно, у Казахстану, так само як і в інших наших партнерів по даному союзу, з'являється можливість торгувати газом усередині даного союзу. Тобто, ми зможемо безперешкодно постачати газ, наприклад, в Білорусь, в якісь регіони Росії, до Вірменії і так далі. З урахуванням того, що ми і свій ринок будемо відкривати", - сказав він.

Оце так: Польща купує вугілля у компаній російського олігарха, якого особисто нагородив Путін

понеділок, 29 квітень 2024, 14:50

Попри санкції Європейського союзу, російське вугілля досі потрапляє до Польщі - через Казахстан. Так, одна з найбільших компаній-імпортерів вугілля до Польщі 2022 року уклала угоду із зареєстрованим у Швейцарії суб’єктом господарювання AB Energo AG, пе...

Чи чекають на Україну відключення світла або блекаути через російські обстріли: Шмигаль зробив заяву

понеділок, 29 квітень 2024, 14:26

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль прокоментував, коли в Україні можуть статися масові відключення електроенергії через російські ракетні удари. Своєю думкою він поділився в ефірі телемарафону. "Це сенситивна інформація. Я би, звичайно, не хотів да...