Оживляти мертвого не будемо: Болгарія дала ляпас "Газпрому"

У парламенті Болгарії більшість висловилася проти відновлення проекту будівництва "Південного потоку".

Болгарія відмовилася відновлювати проект "Південний потік". Ілюстрація:espreso.tv

Депутати парламенту Болгарії відхилили пропозицію про відновлення проекту "Південний потік". Про це повідомляє Lenta.ru з посиланням на Novinite, передають Патріоти України.

Проти проголосувало 16 депутатів, 65 утрималися, підтримали пропозицію 27 чоловік. За словами представника парламентської групи "БСП - Ліва Болгарія" Таско Ерменкова, відновлення газопроводу нагадує спроби оживити мертвого.

Будівництво "Південного потоку" було призупинено Росією в грудні 2014 року. Причиною називалася невизначена позиція Євросоюзу і влади Болгарії. Замість нього було вирішено будувати "Турецький потік" по території Туреччини, але проект опинився під загрозою наприкінці 2015 року через різке охолодження відносин між Москвою та Анкарою.

Основний маршрут газопроводу загальною потужністю 63 млрд кубометрів на рік повинен був послідовно пройти через Болгарію, Сербію, Угорщину, Словенію та Італію. Для реалізації сухопутної частини проекту Росія підписала міжурядові угоди з Болгарією, Сербією, Угорщиною, Грецією, Словенією, Австрією та Хорватією. В рамках досягнутих домовленостей в цих країнах були створені спільні компанії.

Притиснути агресора: Bloomberg з'ясував, що увійде до нового пакета санкцій ЄС проти РФ

вівторок, 7 травень 2024, 17:37

Єврокомісія розробляє 14-й пакет санкцій проти Росії – до нього можуть увійти обмеження щодо російського аналога SWIFT, пропагандистських ЗМІ, СПГ, рідкоземельних металів та транспортних компаній. Про це повідомляє Bloomberg з посиланням на знайомі з с...

У Кремля проблеми: Експерт із міжнародної економіки дав прогноз, коли у Росії закінчаться гроші на війну

вівторок, 7 травень 2024, 14:49

Держава-агресор Росія вихваляється, що санкції нібито не впливають на економіку, однак вже використала близько половини коштів з Фонду національного добробуту, зокрема і для ведення війни. Втім гроші і в ньому можуть закінчитися вже у 2025 році, переда...