Падіння триває: Російська економіка ще не досягла дна, - Кудрін

Уряд РФ не розраховував на довгострокове падіння цін на нафту.

Олексій Кудрін. Фото: vse-sjuda.com.

Російська економіка не пройшла пік кризи - останні дані вказують на те, що погіршення економічних показників триватиме в 2016 році. Про це заявив екс-глава Мінфіну РФ Олексій Кудрін, передають Патріоти України з посиланням на Диалог.

За оцінками експерта, в майбутньому році РФ доведеться зіткнутися з серйозним викликом - очікується скорочення держвидатків через зниження доходів. Інфляція буде вищою запланованого показника в 6.4%. У зону ризику потраплять багато підприємства, очікується ноавя хвиля неповернення боргів.

"Якийсь час тому багато експертів і я теж вважали, що ми досягли дна, або, як ще кажуть, пройшли пік кризи. Але сьогодні ми бачимо деякі додаткові погіршення", - сказав екс-глава Мінфіну.

Зараз ключову роль у падінні грає стрімке падіння цін на нафту. Якщо ця тенденція буде зберігатися ще впродовж півроку, то Росія зіткнеться з "продовженням падіння економіки". Також Кудрін вказав на те, що операція в Сирії обходиться занадто дорого для бюджету РФ.

Раніше і сам президент РФ Володимир Путін зізнався, що в Кремлі не розраховували на довгострокове падіння цін на нафту. Більше того, за всіма прогнозами в РФ готувалися до здешевлення "чорного золота" до $ 50 за барель, а тому падіння до $ 37 було не тільки не передбачуваним, але і несподіваним для влади РФ. У Москві не були готові до такого розвитку подій і поки борються з наслідками цього падіння. Більше того на початку сирійської кампанії в російських ЗМІ пройшла інформаційна хвиля про те, що підтримка режиму Асада обійдеться не більше, ніж стандартна військова операція і не потребуватиме додаткових витрат з бюджету.

Частині українців можуть списати борги за газ: Ось що потрібно зробити

п’ятниця, 3 травень 2024, 11:28

У наші нелегкі воєнні часи нерідко виникають ситуації, коли люди виїжджають за кордон чи в іншу область. Або ж залишаються вдома, але мають іншу нерухомість, яка стоять пусткою, передають Патріоти України. Виявляється в подібних випадках українці мож...

Оце так: G7 більше не розглядає конфіскацію заморожених активів Росії, - FT

п’ятниця, 3 травень 2024, 10:57

Повної конфіскації заморожених російських активів більше немає в порядку денному обговорень країн "Великої сімки". Про це пише Financial Times, передають Патріоти України. Як пише видання, замість повної конфіскації активів G7 шукає менш радикальні, а...