Пенсія чи зарплата: Експерти пояснили, чи доведеться українцям вибирати

Переконують - механізми вже напрацьовані.

Ілюстрація: 06239.com.ua

Кабінет міністрів України не має наміру робити ніяких кроків, які зобов’язували б працюючих пенсіонерів вибирати між пенсією і зарплатою. Про це заявив віце-прем’єр-міністр Павло Розенко в ефірі телеканалу NewsOne, повідомляють Патріоти України.

“Ніяких загроз працюючим пенсіонерам не буде. Ми не будемо ставити перед людьми вибір — зарплата чи пенсія”, — запевнив він. За словами віце-прем’єра, така практика існує в багатьох розвинених європейських країнах, але зараз є неприйнятною для України.

“У нинішніх економічних і соціальних умовах для нас це неприйнятно. Ми чітко розуміємо, що українці залишаються працювати на пенсії не від хорошого життя. Тому держава повинна забезпечити право людини продовжувати працювати”, — зазначив Розенко, додавши, що зараз кількість працюючих пенсіонерів в Україні становить 2,5 млн осіб.

Підвищення пенсій з 1 квітня зачепить не всіх українців: Все, що треба знати

четвер, 28 березень 2024, 14:37

З 1 квітня в Україні заплановане збільшення мінімальної зарплати, що вплине на деякі соціальні виплати, передають Патріоти України. Як пише biz.nv.ua, зокрема, після цього мають підвищитися пенсії громадян віком 65+ з повним страховим стажем (35 років...

"Бавовна" дала свій ефект: Куйбишевський НПЗ повністю зупинився після удару дронів

четвер, 28 березень 2024, 14:29

Російський Куйбишевський нафтопереробний завод від міста Самара на Волзі зупинив все виробництво через проблеми, заподіяні атакою українського безпілотника минулого тижня, передають Патріоти України з посиланням на Reuters. Раніше на цьому тижні джере...