​Перед "Роскосмосом" закриваються двері: У Москві "виють" за втраченим космічним партнерством з Україною

Найбільш перспективний напрямок розвитку галузі РФ потягнути без «Хунти» далі не в змозі. Нішу займуть американці, вірогідно українці, згодом японці та китайці

Зате у "Роскосмоса" є Рогозін з обіцянками колонізувати Місяць

В Росії визнали шкоду для РФ від українських санкцій ще в одному аспекті, зазначають Патріоти України.

У США можуть зняти обмеження на використання для комерційних космічних запусків знятих з озброєння міжконтинентальних балістичних ракет (МБР). Так, минулого тижня США запустили ракету Minotaur 4, створену на основі знята з озброєння американської МБР LGM-118 Peacekeeper, яка вивела на задану орбіту військовий супутник ORS-5.

Про це пише російський ресурс Lenta.ru.

Зазначається, що зниження ринкової вартості запуску в космос легкого корисного навантаження особливо сильно вдарить по РФ, яка раніше подібні носії створювала разом з Україною.

Як пишуть журналісти, фактичним монополістом на ринку комерційних запусків на конверсійних ракети була Росія з ракетами "Дніпро" і "Рокот" до окупації Криму і агресії проти України в 2014 році.

Ракета "Дніпро" створена на основі МБР РС-20, яку в часи СРСР виробляв "Південмаш" (місто Дніпро), за його систему управління відповідав харківський "Хартрон".

"У Росії залишилося 11 ракет РС-20Б, які можна використовувати до 2020 року. Після цього не виключена модернізація РС-20В, що випускалися до 1992 року, таких носіїв у Росії — понад 50 одиниць. Для передпускового обслуговування необхідні українські фахівці, перспектива їх заміни російськими інженерами викликає багато питань до безпеки пуску", - наголошують російські журналісти.

А на розгінних блоків ракет "Рокот" встановлюються системи управління, які виробляє "Хартрон". На жовтень заплановано комерційний пуск "Рокоту", але тепер від цієї ракети в Росії планують відмовлятися.

"Старти "Дніпра" і "Рокоту", як справедливо зазначається у звіті Рахункової палати США, були найдешевшими серед ракет подібного класу. Втрата Росією можливості запускати ці ракети — прямий збиток від обмеження співпраці з Україною", - підсумували журналісти.

Готують варіанти: стало відомо, що Міненерго та НКРЕКП готують підвищення тарифу на електроенергію

п’ятниця, 19 квітень 2024, 18:30

Незважаючи на численні заяви про відсутність у Кабміну планів підвищувати ціну на електроенергію, Міністерство енергетики спільно з Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, планують підвищити та...

Оце так: "Велика сімка" відклала питання передачі Україні російських активів до червня

п’ятниця, 19 квітень 2024, 17:42

Міністри закордонних справ країн "Великої сімки" схвалили декларацію за підсумками зустрічі на Капрі в Італії. Питання передачі Україні російських активів на прохання лідерів країн G7 відклали до червня, передають Патріоти України. Глави МЗС Канади, Ф...