Перші 80 тисяч тонн азербайджанської нафти прибули в Україну

В цілому ж планується, що загальний обсяг таких поставок на ПАТ "Укртатнафта" у 2017 році сягне 1,3 мільйона тонн

Нафта. Фото: Барнаул - all-biz

"Укртатнафта" готується прийняти на переробку азербайджанську легку нафту - партія Azeri Light у кількості 80 тисяч тонн вже прибула в Україну в останніх числах грудня 2016 року і буде поставлена для переробки на Кременчуцький НПЗ. Про це повідомляє прес-служба "Укртатнафти", передають Патріоти України.

Як зазначається, в цілому ж планується, що загальний обсяг таких поставок на ПАТ "Укртатнафта" у 2017 році сягне 1,3 мільйона тонн. "Реалізація цього проекту стала можливою завдяки домовленостям між президентами України та Азербайджану щодо відновлення поставок нафти на українські НПЗ. Постачальником нафтової сировини виступає державна нафтова компанія Азербайджану SOCAR. З жовтня минулого року SOCAR вже здійснює поставки іранського газового конденсату на ПАТ "Укртатнафта", - йдеться у повідомленні.

У компанії зазначають, що у 2016 році, завдяки реалізації загального проекту з диверсифікації постачання енергоресурсів, "Укртатнафта" вже збільшила переробку на 11%, а у попередніх планах компанії – збільшення переробки більше ніж на 41%.

"Також завдяки поставкам на Кременчуцький НПЗ нафтової сировини з низьким вмістом сірки і використанню сучасних технологій ПАТ "Укртатнафта" планує збільшити виробництво високоякісних нафтопродуктів та здійснити повний перехід на виробництво палива, що відповідає параметрам стандарту Євро-5", - зазначають у компанії. В "Укртатнафта" нагадують, що дизельне паливо Євро-5 від компанії вже на ринку України.

Україна внаслідок війни з РФ втратила чверть економіки: Держстат розкрив підрахунки щодо ВВП

п’ятниця, 29 березень 2024, 11:30

Українська економіка за підсумками 2023 року збільшилась на 5,3% (зростання реального внутрішнього валового продукту, ВВП). При цьому показники все одно далекі від тих, що були на початок повномасштабного вторгнення РФ. Реальний ВВП становить лише 75% ...

В Україні банки без пояснення причин блокують рахунки: Що треба знати всім

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:48

Українці масово скаржаться на блокування своїх рахунків без пояснення причин. Банки мають право розірвати договір і поставити клієнта перед фактом, повідомивши листом на електронну пошту, передають Патріоти України. Адвокати та деякі суди вважають, що ...