Українська держкомпанія потирає руки: Швейцарія встромила наступного "ножа" у державу-агресора

В "Укрнафті" очікують, що арбітражний суд зобов'яже Росію компенсувати компанії $50 млн "за експропріацію майна".

Ілюстрація:journalist.today

Верховний Суд Швейцарії підтвердив правомірність звернення ПАТ «Укрнафта» в міжнародний арбітражний суд для захисту своїх активів в окупованому Криму. Про це повідомляє прес-служба компанії, передають Патріоти України.

Йдеться про позов компанії до Росії, яка захопила майно «Укрнафти» після анексії Криму. "Відповідно, арбітражне провадження продовжиться і найближчим часом очікується остаточне рішення по суті справи", - йдеться в повідомленні.

В "Укрнафті" очікують, що арбітражний суд зобов'яже Росію компенсувати компанії $50 млн "за експропріацію майна". Крім того, в компанії очікують, що рішення Верховного Суду Швейцарії вплине і рішення по інших аналогічних справах по Криму.

Як відомо, після анексії Криму в 2014 році "Укрнафту" позбавили прав власності на 16 автозаправних станцій на території півострова. Компанія подала позов про компенсацію в міжнародний арбітражний суд.

Шалено злетить? МВФ дав прогноз курсу долара до гривні до 2029 року

четвер, 18 квітень 2024, 9:48

Міжнародний валютний фонд прогнозує незначну девальвацію у 2024 році. Потім курс долара до гривні поступово зростатиме, передають Патріоти України з посиланням на World Economic Outlook (квітень 2024 року). Згідно з розрахунками МВФ, середньорічний кур...

Оце так! Популярна спеція за вартістю наздогнала золото

четвер, 18 квітень 2024, 8:50

Одна з найпопулярніших у світі спецій - шафран - подорожчала до золотого рівня. Ці прянощі цінуються за складність виробництва. До того, ж як пише турецьке видання Haber Turk, вона здебільшого росте у країнах, де в останні десятиліття спотерігаються ко...