Підхід до системи субсидування населення змінять, - Розенко

В уряді очікують, що незабаром система субсидій в Україні буде трансформована, в тому числі і в частині монетизації.

Підхід до системи субсидування поміняють. Фото: fdlx.com.

Система субсидій в Україні буде трансформуватися, в тому числі в частині монетизації. Перші кроки анонсовані на опалювальний сезон 2016-2017 років. Про це під час форуму з енергоефективності заявив віце-прем'єр-міністр Павло Розенко, повідомляють Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

"Безумовно, система субсидій в 2015-2016 роках виконала своє завдання: 5,5 млн українських сімей були захищені системою субсидій. Субсідіанти не мають боргів за комунальні послуги. Середній розмір субсидії на піку опалювального сезону становив 1400 гривень", - зазначив чиновник.

За словами віце-прем'єра, система субсидій не є константою, вона має обмежений термін своєї дії.

"Вона може ефективно працювати в моменти пікових підвищень цін на енергоносії - 2015-2017 роки. І далі вона буде трансформуватися, ми вже зараз її міняємо. Ми повинні говорити про монетизацію, але поки ми думаємо про різні механізми. Зокрема монетизації економії. До кінця опалювального сезону 2016-2017 років ми зможемо продемонструвати вже деякі кроки ", - розповів Павло Розенко.

Готують варіанти: стало відомо, що Міненерго та НКРЕКП готують підвищення тарифу на електроенергію

п’ятниця, 19 квітень 2024, 18:30

Незважаючи на численні заяви про відсутність у Кабміну планів підвищувати ціну на електроенергію, Міністерство енергетики спільно з Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, планують підвищити та...

Оце так: "Велика сімка" відклала питання передачі Україні російських активів до червня

п’ятниця, 19 квітень 2024, 17:42

Міністри закордонних справ країн "Великої сімки" схвалили декларацію за підсумками зустрічі на Капрі в Італії. Питання передачі Україні російських активів на прохання лідерів країн G7 відклали до червня, передають Патріоти України. Глави МЗС Канади, Ф...