Підняття мінімальної зарплати: Чого очікувати бюджетникам

Якщо орієнтуватися на існуючу тарифну сітку, то в ній дуже знівельована різниця в розмірі зарплат низькооплачуваних працівників і тих, у яких висока кваліфікація.

Гроші. Фото: ZN.ua

З підвищенням мінімальної заробітної плати до 3 тисяч 200 гривень бюджетники можуть зіткнутися з деякими проблемами. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на "Апостроф".

Зокрема, зазначається, що в бюджеті залишився відрив посадового окладу працівника I тарифного розряду єдиної тарифної сітки (ЄТС) від мінімальної зарплати, до якої він був прив'язаний. Виходить, що при зростанні мінімальної заробітної плати до 3 тисяч 200 гривень мінімальний оклад ЄТС залишиться на рівні 1 тисячі 600 гривень. На думку авторів статті, це дозволяє уряду уникнути загального підняття зарплат бюджетників, розміри яких базуються на ЄТС.

Ще одна проблема, з якою можуть зіткнутися бюджетники – загальна зрівнялівка. За словами начальника планово-фінансового відділу міського управління охорони здоров'я Рівного Ірини Новак, якщо орієнтуватися на існуючу тарифну сітку, то в ній дуже знівельована різниця в розмірі зарплат низькооплачуваних працівників і тих, у яких висока кваліфікація. Вона каже, що чиновники очікують наказ Міністерства охорони здоров'я, яким будуть врегульовані всі ці посадові оклади.

«Гроші на підвищення зарплат у бюджеті закладені. Скорочень працівників не передбачається. Але не зрівняють в розмірі зарплату лікаря з вищою освітою і прибиральницю взагалі без нього, стане відомо після роз'яснень міністерства», — каже вона.

Українці можуть отримати субсидію, навіть працюючи на пів ставки: Що треба знати

понеділок, 29 квітень 2024, 12:42

Деякі українці можуть отримати субсидію на житлово-комунальні послуги. Йдеться про тих, чиї доходи не можуть покрити витрати на комуналку. Крім цього, на пільгу також можуть розраховувати особи, які працюють неповний робочий день. Детальніше про це роз...

Ціни на газ злетять? Глава "Нафтогазу" розповів, до якого тарифу готуватися населенню

понеділок, 29 квітень 2024, 11:30

Україна перебуває у складних умовах через повномасштабну війну, зокрема, сильно постраждала енергетика. Яких тарифів на газ варто очікувати населенню, розповів голова правління НАК "Нафтогаз" Олексій Чернишов в інтерв'ю для "Подробиць", передають Патр...