Підтримка окупанта? У лютому Центренерго завезла з Росії партію "африканського вугілля", - ЗМІ

​Реальним продавцем вугілля вказана гонконгська компанія Cortex Sales Limited​.

Ілюстрація:gazeta.dt.ua

В кінці лютого державна компанія Центренерго придбала для Зміївської ТЕС партію антрациту, нібито південно-африканського походження, у компанії РЖД Логістика, дочірньої структури Російських залізниць. Про це свідчить митні дані, які опинилися в розпорядженні видання ЛІГА.net, інформують Патріоти України.

Партія вугілля була розмитнена 26 лютого цього року. У декларації російської митниці вказано, що вугілля був добуто в ПАР.

Формально продавцем вугілля виступила АТ РЖД "Логістика", реальним продавцем (виробником) вказана гонконгська компанія Cortex Sales Limited. Точні обсяги поставленого вугілля дізнатися не вдалося.

Компанія Cortex Sales Limited фігурувала в розслідуванні видання Українська правда як один з постачальників для Центренерго вугілля з ДНР/ЛНР під виглядом африканського. Другий постачальник - Arida Global (Гонконг), яку за даними видання, контролює проросійський політик Віктор Медведчук.

Згідно з розслідуванням видання, юридична адреса Cortex Sales повністю збігається з адресою ще однієї гонконгської Braunton Limited - учасниці сірих схем поставок палива через порти за допомогою компаній ТОВ Келмер і ТОВ Пеко трейд.

За даними Міненерго, в 2015 році з непідконтрольних територій Донбасу в Україну було поставлено близько 8,5 млн тонн вугілля.

Приватизація Центренерго, яка була запланована ще на осінь 2014 року, відкладається другий рік поспіль.

Шалено злетить? МВФ дав прогноз курсу долара до гривні до 2029 року

четвер, 18 квітень 2024, 9:48

Міжнародний валютний фонд прогнозує незначну девальвацію у 2024 році. Потім курс долара до гривні поступово зростатиме, передають Патріоти України з посиланням на World Economic Outlook (квітень 2024 року). Згідно з розрахунками МВФ, середньорічний кур...

Оце так! Популярна спеція за вартістю наздогнала золото

четвер, 18 квітень 2024, 8:50

Одна з найпопулярніших у світі спецій - шафран - подорожчала до золотого рівня. Ці прянощі цінуються за складність виробництва. До того, ж як пише турецьке видання Haber Turk, вона здебільшого росте у країнах, де в останні десятиліття спотерігаються ко...