Підвищення соцвиплат: У Мінсоцполітики пояснили, кого торкнуться зміни

Для всіх сімей-переселенців, без винятку, передбачено збільшення загальної суми грошової допомоги з 2400 грн до 3000 грн на місяць, а також до 5000 грн - для багатодітних сімей.

Андрій Рева. Фото:Слово і Діло

Кабінет міністрів України підвищив розмір щомісячної адресної допомоги внутрішньо переміщеним особам (ВПО). Відповідне рішення прийнято на засіданні уряду 17 січня, передають Патріоти України з посиланням на Обозреватель.

Зокрема, з 1 січня 2018 року збільшується розмір грошової допомоги сім'ям, які отримують пенсії, в складі яких є діти. На кожну дитину виділяється 1000 грн в місяць (було - 884 грн).

Для всіх сімей-переселенців, без винятку, передбачено збільшення загальної суми грошової допомоги з 2400 грн до 3000 грн на місяць, а також до 5000 грн - для багатодітних сімей.

"Це вже другий документ, який передбачає збільшення розміру відповідних виплат в рамках бюджетних асигнувань, які були розраховані Міністерством соціальної політики", - повідомив міністр соцполітики Андрій Рева.

За його словами, в Мінсоцполітики також готується законопроект про спрощення доступу ВПО до отримання субсидій.

"Субсидія зможе бути призначена внутрішньо переміщеним особам на підставі декларування всіх членів сім'ї, яким необхідна субсидія. Тобто, без реєстрації та договору оренди житлового приміщення", - зазначив міністр.

Українцям не платитимуть "другу пенсію" - у Раді провалили законопроєкт

четвер, 25 квітень 2024, 18:54

Народні депутати провалили у першому читанні законопроєкт про т. зв. другу пенсію - накопичувальне пенсійне забезпечення. Документ не набрав необхідної кількості голосів - за нього проголосували лише 214 нардепів. Про це повідомив перший заступник голо...

"Поступово повертаємося...":У НБУ прокоментували стрибок курсу долара до 40 гривень

четвер, 25 квітень 2024, 18:39

Зростання курсу долара до гривні останнім часом викликано ринковими факторами, які не несуть загрози для стабільності ринку. Про це заявив голова НБУ Андрій Пишний, повідомляє РБК-Україна з посиланням на брифінг, який транслювався на Youtube, передають...