Підвищення цін на газ: Стало відомо, на скільки часу уряд відклав болюче для українців рішення

Кабмін не поспішає з підвищенням тарифів, чекаючи остаточного рішення Верховної Ради з Антикорупційного суду.

Ілюстрація:Інтерфакс

Український уряд не підвищуватиме ціни на газ для населення в квітні, розгляд даного питання відкладено мінімум на два місяці - до літа. Про це пишуть Українські новини, передають Патріоти України.

Таким чином ціна газу для поставок населенню і теплокомуненерго до 1 червня не зміниться і залишиться на рівні 4942 грн / 1 тис. куб. м (6958 грн з урахуванням ПДВ та інших зборів).

Як зазначає видання, уряд не поспішає з підвищенням тарифів, чекаючи остаточного рішення Верховної Ради з Антикорупційного суду. Якщо таке рішення не буде прийнято Радою до 1 червня, програма співпраці з Міжнародним валютним фондом (МВФ) буде фактично згорнута - з осені Україна вступає в передвиборну гонку і МВФ в цих умовах навряд чи виділить новий транш, щоб не дати використати співробітництво в політичних цілях . Дія програми закінчується в березні 2019 року.

Яким буде курс долара в Україні найближчим часом: Фінансовий експерт озвучив прогноз

субота, 27 квітень 2024, 6:58

Найближчим часом в Україні курс долара не зростатиме, зокрема до 50 грн і вище. Проте Нацбанк України намагатиметься повільно привести гривню до 40-41 грн за долар, що наразі обумовлено економічними чинниками. А нинішні курсові коливання насправді не п...

На готівкові платежі введено ліміт: Стало відомо, яку суму дозволяють витрачати в ЄС

субота, 27 квітень 2024, 6:45

В ЄС посилюють боротьбу з відмиванням грошей та фінансуванням тероризму. Так, узгоджений у Європарламенті пакет законів передбачає, зокрема, загальноєвропейський ліміт 10 тис. євро на готівкові платежі. Інакше кажучи, у країнах ЄС обмежили готівкові пл...