Після банкрутства "Михайлівського" в НБУ розповіли про стан справ "ПриватБанку"

У Національному банку України заявляють, що стан ліквідності ПриватБанку задовільний.

ПриватБанк пройшов стрес-тестування і виконав всі необхідні умови для подальшої роботи. Фото: rbcua.com.

У роботі ПриватБанку не спостерігається проблем. Про це сказано в коментарі прес-служби Національного банку України у відповідь на запити ЗМІ, повідомляють Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

"Національний банк України здійснює постійний моніторинг діяльності банку в цілому і контроль за виконанням програми рекапіталізації зокрема. Стан ліквідності банку задовільний, сьогодні ПриватБанк має найбільший за системою залишок коштів в касах і банкоматах - близько 9 млрд грн, на коррахунках - близько 2,3 млрд грн ", - сказано в повідомленні.

В НБУ наголосили, що ПриватБанк - один з трьох системно важливих для фінансової системи і найбільший ощадний банк країни. Він обслуговує значну кількість пенсіонерів, великий, малий і середній бізнес, зарплатні проекти, успішно розвиває платіжні системи та є провідним інноваційним банком.

За даними НБУ, в 2014 році ПриватБанк пройшов стрес-тестування і виконав всі необхідні умови для подальшої роботи. За результатами цієї діагностики капітал банку збільшено на 8,2 млрд грн.

Також повідомляється, що НБУ в минулому році провів нове стрес-тестування перших 20 банків. "Цей процес спрямований на оздоровлення банківської системи і зміцнення фінансової стабільності країни. Приватбанк погодив з НБУ план рекапіталізації, який розрахований на три роки, і активно працює над його реалізацією. Це комплексна програма, яка включає реструктуризацію кредитів, наданих НБУ, поліпшення якості кредитного портфеля , в тому числі і за рахунок прийняття додаткового забезпечення по кредитах, збільшення капіталу банку як за рахунок додаткових внесків акціонерів, так і за рахунок конвертації субординованого боргу в капітал 1 рівня, приведення пруденційних показників банку до нормативного значення", - зазначили в Нацбанку.

ПриватБанк (Дніпро) працює на ринку України з 1992 року і є найбільшим банком за обсягом активів. Ключовими акціонерами банку є Геннадій Боголюбов і Ігор Коломойський, що володіють прямо і опосередковано до 45% капіталу банку. Міжнародна банківська група ПриватБанк обслуговує понад 22 млн корпоративних і роздрібних клієнтів в 10 країнах світу. За підсумками 2015 року банк отримав 267,698 млн грн прибутку.

Треба ще добавки: Один з найбільших НПЗ Роснєфті відновив роботу після зупинки через атаку дронів - ЗМІ

понеділок, 6 травень 2024, 19:39

Нафтопереробний завод Роснєфті в Туапсе Краснодарського краю РФ відновив переробку нафти після атаки українських дронів у січні цього року. Про це з посиланням на два галузеві джерела повідомляє Reuters. За словами співрозмовників агентства, наприкінці...

В ЄК назвали умову для переговорів щодо продовження транзиту газу РФ через Україну

понеділок, 6 травень 2024, 18:44

Україна та Росія можуть розпочати переговори про продовження транзиту російського газу лише після того, як Москва виведе свої війська. Про це у відповідь на запитання кореспондента "РБК-Україна" заявила єврокомісар з енергетики Кадрі Сімсон після перег...