Платить Кремль? Чехія підтримала Росію у розширенні газопроводу "Північний потік"

Лист, у якому йдеться про протест проти розширення російського газопроводу, вже підписали Словаччина, Литва, Латвія, Естонія, Польща, Угорщина та Румунія.

Ілюстрація:vkurse.ua

Чехія не поставить свій підпис під листом, з яким сім країн Європейського союзу виступили проти розширення російського газотранспортного проекту - газопроводу "Північний потік". Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на Подробности.

Чехія так і "не зуміла домовитися" після обговорення проблеми з сусідньою Словаччиною. Зокрема, про це після засідання уряду заявив міністр промисловості Чехії Ян Младек.

При цьому чеський політик пообіцяв "підтримати збереження транзитного шляху постачання газу Чехії через Україну".

"Повинна існувати довгострокова гарантія мінімального обсягу транзитного газу через Україну так, щоб була збережена дієздатність цієї траси. Це і в інтересах Чехії - мати дві повністю дієві траси поставки газу з Росії", - заявив Младек.

У листі, який підготували сім країн ЄС, вони звертають увагу Європейської комісії на те, що нова частина "Північного потоку" буде мати вплив на енергетичну безпеку Європи.

Лист підписали Словаччина, Литва, Латвія, Естонія, Польща, Угорщина та Румунія.

Щоб уникнути дефіциту: Фінляндія хоче побудувати завод з виробництва тротилу

неділя, 5 травень 2024, 15:05

Уряд Фінляндії має намір якнайшвидше побудувати на своїй території завод із виробництва тротилу, аби надолужити дефіцит боєприпасів після повномасштабного вторгнення Росії в Україну, та просить допомоги в НАТО. Про це повідомляють Патріоти України з по...

Процес запущено: Кредитори України втрачають терпіння і хочуть добитися виплат відсотків за боргом, - WSJ

неділя, 5 травень 2024, 9:56

Компанії BlackRock та Pimco сформували комітет та найняли юристів для ведення переговорів з Україною. Вони прагнуть отримати до 500 млн доларів річних у вигляді відсоткових платежів. Про це пише видання "Обозреватель" з посиланням на The Wall Street Jo...