Навіть власну історію не знає: Головний комуніст Чехії осоромився через ''б*ндерівців''

Войтех Філіп переплутав як назву села у власній країні, так і справжніх вбивць етнічних чехів на території України.

Войтех Філіп. Фото: Известия.

Лідер Комуністичної партії Чехії Войтех Філіп оскандалився розповіддю про українських "злочинців-бандерівців". Так, він розкритикував міністра закордонних справ Томаша Петршічека, який заявив, що визнання Києвом воїнів УПА і ОУН борцями за незалежність — це внутрішня справа України, передають Патріоти України із посиланням на видання denikN.cz.

"Думаю, він має серйозно подумати, чи може він приїхати в Оломоуцький край і відвідати Чеський Малин. Це село, яке ми побудували після війни. Ті, хто пережив рейд бандерівців, оселилися там", — заявив Філіп.Йдеться про 374 чехів, які загинули в українському Малині (нині Рівненська область) у липні 1943 року.

Журналісти тут же зазначили, що політик жорстко осоромився, оскільки "бандерівці" не мали нічого спільного з цим злочином. "Крім того, Філіп помилився у назві села (називається Новий Малин) і ввів в оману твердженням, що "ми побудували село", — йдеться у матеріалі.

"Я це передбачав": Ілон Маск знову заговорив про поразку України після скандальної статті Politico

четвер, 18 квітень 2024, 16:53

Американський мільярдер Ілон Маск відзначився черговою скандальною заявою про російсько-українську війну. Цього разу винахідник видав, що нібито передбачає поразку України. При цьому Маск заявив, що кінець війни на користь Росії легко передбачити. Про ...

Можливий мокрий сніг: Діденко попередила про погіршення погоди в Україні і розповіла, де буде найхолодніше

четвер, 18 квітень 2024, 16:30

Дощовий циклон та атмосферні фронти почнуть зсуватися з території України у п'ятницю, 19 квітня. Втім у західних та північних областях все ще можливі опади. Про це повідомляє синоптикиня Наталка Діденко, передають Патріоти України. За прогнозами Діденк...