Стало відомо, як змінилося ставлення чехів до українців

У порівнянні з 2015 роком найбільше покращилося ставлення громадян Чехії до України та Ізраїлю.
Чехи стали краще ставитися до українців. Ілюстрація: Радіо Свобода.

Громадяни Чехії стали значно краще ставитися до України. Про це йдеться у дослідженні Центру вивчення громадської думки Чехії CVVM, передають Патріоти України.

Найбільш позитивно чехи оцінюють відносини зі Словаччиною – до цієї країни добре ставляться 95% опитаних. Крім того, позитивне ставлення у чехів до Польщі (91%), Угорщини (89%), Австрії (89%), Німеччини (84%).

У порівнянні з 2015 роком найбільше покращилося ставлення громадян Чехії до України та Ізраїлю. Симпатії до цих країн зросли на 13 процентних пунктів. Зараз позитивно відносини з Україною оцінюють 62% респондентів, з Ізраїлем – 61%. Негативне ставлення до України у 23% опитаних.

Найгірше чехи ставляться до Саудівської Аравії (28%), Сирії (25%) та Ірану (22%). До Росії позитивно ставляться 58% чехів, негативно – 33%. "Єдине, над чим нам варто було б замислитися, це те, що, за словами соціологів, позитивно оцінюють відносини з Україною більше чеські чоловіки, ніж жінки. Врахуємо", - зазначив посол України у Чехії Євген Перебийніс у Facebook.

Це може здивувати! Які професії значно підвищують ризик деменції - дослідження

п’ятниця, 19 квітень 2024, 11:30

Вчені дійшли висновку, що рутинна робота може сприяти погіршенню когнітивних здібностей і навіть стати передумовою розвитку деменції через невисокий рівень мозкової стимуляції під час професійної діяльності. Про результати дослідження пише CNN, переда...

Німеччина припиняє фінансову допомогу для українських біженців: Стало відомо, кому саме, чому і як

п’ятниця, 19 квітень 2024, 11:28

Уряд Німеччини, зіткнувшись із великою кількістю українських біженців, які відмовляються від пропозицій щодо працевлаштування, розглядає можливість припинення фінансової підтримки для цієї групи осіб. Згідно з останніми даними, 77% українських біженців...