Подалі від "Газпрому": Польща заявила про намір побудувати власний газопровід в обхід РФ

Новий газопровід дозволить Польщі отримувати газ із Норвегії.

Ілюстрація:Meest-Online.com

Польща має намір побудувати власний газопровід по дну Балтійського моря (Baltic Pipe) для здійснення поставок природного газу з Норвегії, що дозволить їй виключити закупівлю палива у Росії. Про це пише Frankfurter Allgemeine Zeitung, передають Патріоти України.

Відзначається, що газопровід пройде по території Польщі від кордону з Данією на заході країни до терміналу скрапленого природного газу (СПГ) на північному узбережжі країни. Це дозволить Польщі отримувати газ з Норвегії.

Пропускна здатність нової магістралі складе 10 млрд куб. м газу, що становить 20% від потужностей російського газопроводу "Північний потік-2".

Польська державна енергетична компанія PGNiG вже зарезервувала більше $2 млрд для викупу пропускної здатності трубопроводу терміном на 15 років. Очікується, що трубопровід почне функціонувати в 2022 році.

Польща хоче повністю відмовитися від закупівель газу в Росії після закінчення контракту з "Газпромом", який діє до кінця 2022 року. Альтернативною російському газу може стати паливо з Норвегії, а також газ, що надходить в термінал СПГ.

НБУ знову знизив облікову ставку: На що це вплине і чого чекати

четвер, 25 квітень 2024, 15:30

Національний банк України (НБУ) ухвалив рішення знизити облікову ставку з 14,5% до 13,5% річних з 26 квітня 2024 року. Таким чином, НБУ продовжив цикл зниження облікової ставки, розпочатий у липні минулого року. Про це заявив голова НБУ Андрій Пишний, ...

Пекін підіграє агресору: Китай сховав у порту корабель, який доставляв зброю з КНДР до Росії, - Reuters

четвер, 25 квітень 2024, 11:30

Китай надав причал для російського вантажного судна, що знаходиться під санкціями США, причетного до постачань північнокорейської зброї до Росії, передають Патріоти України з посиланням на Reuters. Британський аналітичний центр Royal United Services I...