Подвійни удар по скрепах: Україна почала поставки нафти з Казахстану

Перші 29 вагонів нафти з Казахстану вже надійшли для переробки на Шебелинському ВПГКН.

Ілюстрація:berlek-nkp.com

Компанія "Укргазвидобування" уклала рамкову угоду на поставку до 10 тис. тонн нафти з Казахстану. Про це повідомляє прес-служба "Укргазвидобування", передають Патріоти України.

"Перші 29 вагонів нафти з Казахстану вже надійшли для переробки на Шебелинському ВПГКН. Графік подальших поставок залежить від якісних результатів переробки першої партії нафти", - йдеться в повідомленні.

Угода була укладена за результатами відкритого конкурентного конкурсу на закупівлю вуглеводневої сировини. Серед чотирьох учасників найкращу цінову пропозицію зробили постачальники казахської нафти.

В "Укргазвиобуванні" відзначили, що закупівля сировини дозволить збільшити обсяги переробки і продажу готових високомаржинальних продуктів. Можливості підвищити економічну ефективність в реалізації з'явилися після завершення планово-попереджувального ремонту технологічних установок Шебелинського ВПГКН.

"Наш амбітний план передбачає зниження витрат на переробку за рахунок дозавантаження незадіяного потенціалу заводу. Тобто, зменшаться втрати при технологічних процесах через роботу обладнання в планових режимах, а обсяг переробки і вихід готового продукту збільшиться.

Позитивним є і те, що закупівля проводилася на "низькому" несезонному ринку сировини, а кінцевою метою є реалізація готової продукції на хвилі весняно-літнього зростання цінових маркерів. Очікуваний загальний економічний ефект для компанії ми оцінюємо в діапазоні 8-12 млн гривень, в залежності від коливань світових цін на нафту і нафтопродукти", - зазначив директор з комерційних питань ПАТ "Укргазвидобування" Сергій Федоренко.

Німеччина припиняє фінансову допомогу для українських біженців: Стало відомо, кому саме, чому і як

п’ятниця, 19 квітень 2024, 11:28

Уряд Німеччини, зіткнувшись із великою кількістю українських біженців, які відмовляються від пропозицій щодо працевлаштування, розглядає можливість припинення фінансової підтримки для цієї групи осіб. Згідно з останніми даними, 77% українських біженців...

"Вирішується доля війни": Туск закликав польських фермерів зупинити блокаду кордону України

п’ятниця, 19 квітень 2024, 9:48

Прем'єр-міністр Польщі Дональд Туск закликав польських фермерів припинити блокування кордону з Україною. Слова Туска після саміту Європейської ради в Брюсселі наводить "Польське радіо", передають Патріоти України. Глава уряду Польщі розповів, що Украї...