"Поганий" приклад України заразливий: Білорусь підняла Росії тариф на транспортування нафти

Підвищення вартості транзиту обгрунтовується тим, що білоруські нафтотранспортні підприємства не збираються терпіти збитки через падіння вартості російського рубля та здешевшання чорного золота на світовому ринку.

Ілюстрація:dt.ua

За перекачування нафти трубами, що проходять по території Білорусі в Європу, Росії доведеться тепер платити на 10,4% більше. Відповідна норма міститься в Постанові Міністерства Економіки Білорусі №2 від 14 січня 2016 року, яку 22 січня було офіційно опубліковано на Національному правовому порталі. Документ набуде чинності вже з 1 лютого. Про це пише видання BY24.org, інформують Патріоти України.

Згідно з рішенням білоруського уряду, тариф на транспортування нафти по ділянці трубопроводу Унеча (Високе) - Адамова Застава тепер буде дорівнювати 267,32 російського рубля за тонну нетто без урахування ПДВ. А за маршрутом Унеча (Високе) - Броди - 114,82 російського рубля.

Подорожчає і транспортування російської нафти і за маршрутом Невель (Великі Луки) - Полоцьк - Висока. Послуги з приймання і перекачування нафти для подальшого заміщення в напрямку Німеччини, Чехії, Словаччини, Польщі, Угорщини та України тепер коштуватимуть 32,31 російського рубля за тонну.

Відзначимо, що попереднє підвищення тарифів на транспортування російської нафти в Європу Білорусь проводила 1 липня 2015. З цього часу в світовій економіці відбулося багато змін: зокрема, сама нафта різко подешевшала, та російський рубль серйозно впав у ціні. Білоруські нафтотранспортні підприємства не збираються через це терпіти збитки.

Зрозуміло, подорожчання транспортних послуг негативно позначиться на конкурентоспроможності російської нафти в Європі, де на неї і без того сильно тиснуть саудівські та іранські постачальники. Зокрема, Іран оголосив про серйозні знижки на свою нафту сорту Iran Heavy, завдяки яким ціна за барель може знизитися для європейських споживачів до 17 доларів.

Тігіпко став власником вагонобудівного заводу в Австрії

четвер, 25 квітень 2024, 21:15

Кіпрська компанія TAS Overseas Investments Limited Сергія Тігіпка стала мажоритарним власником австрійського вагонобудівного заводу TransAnt GmbH. Про це свідчить виписка з офіційного торговельного реєстру Австрії, повідомляють Патріоти України з посил...

Українцям не платитимуть "другу пенсію" - у Раді провалили законопроєкт

четвер, 25 квітень 2024, 18:54

Народні депутати провалили у першому читанні законопроєкт про т. зв. другу пенсію - накопичувальне пенсійне забезпечення. Документ не набрав необхідної кількості голосів - за нього проголосували лише 214 нардепів. Про це повідомив перший заступник голо...