Погрози та поступки Україні: Стало відомо, на що готова піти Росія заради світла для Криму

Росіяни готові знову купувати українські продукти в обмін на постачання електрики кримчанам.

Тристоронні переговори. Фото: sngnews.net.

Москва під час тристоронніх торгівельних переговорів України, Росії та ЄС зажадала від Києва гарантій щодо безперебійного постачання електроенергії в окупований Крим. У відповідь на це РФ може відмовитися від продуктового ембарго проти України, анонсованого на початок 2016 року. Про це "Апострофу" розповіло джерело, близьке до уряду України, передають Патріоти України.

За його словами, в ході консультацій, які відбулися 1 грудня і стосувалися вступу з початку наступного року в силу зони вільної торгівлі України та ЄС, Росія заявила, що хоче отримати гарантії щодо безперебійного постачання електроенергії до Криму.
Також Київ, на думку російської сторони, повинен визнати обгрунтованими всі торгові обмеження, які РФ ввела як щодо України, так і щодо ЄС, і в односторонньому порядку гарантувати вільний доступ російських інвестицій в Україну. Разом з тим, українська сторона вважає, що такі вимоги неприйнятні і не мають відношення до ЗВТ з Євросоюзом.

Процес запущено: Кредитори України втрачають терпіння і хочуть добитися виплат відсотків за боргом, - WSJ

неділя, 5 травень 2024, 9:56

Компанії BlackRock та Pimco сформували комітет та найняли юристів для ведення переговорів з Україною. Вони прагнуть отримати до 500 млн доларів річних у вигляді відсоткових платежів. Про це пише видання "Обозреватель" з посиланням на The Wall Street Jo...

В Україні будуть призначати пенсію за новими правилами: Що змінили в законі

неділя, 5 травень 2024, 9:14

В Україні ухвалили новий закон, який дозволить зараховувати при розрахунку пенсії стаж, набутий в інших країнах. Зокрема, враховуватиметься страховий стаж, набутий в інших країнах, навіть якщо з цією країною не укладено угоду щодо пенсійного забезпечен...