Поки тарифи лише зростають: Міністр енергетики пророкує зменшення тарифів

Вдала міжнародна коньюнктура та вірогідні позачергові вибори до Верховної ради стимулюють урядовців давати заспокійливі обіцянки виборцям.

Ілюстрація:energolife.info

Міністр енергетики та вугільної промисловості Ігор Насалик заявив, що невдовзі можна очікувати зниження цін на енергоносії. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на Gazeta.ua.

"За 8-9 місяців ми почнемо відчувати зміну цін на енергоносії в бік зменшення", – повідомив він.

Насалик вважає, що з весни наступного року ціни на енергоресурси знизять. Він додав, що зараз Україна абсолютно незалежна від Росії в енергетичному плані. За словами міністра, цьогоріч країна не імпортувала російський газ.

"Так, ми платимо дорожче. Ми платимо за транзит територією України, територією Європи і назад. На сьогодні ця ціна 185 доларів. За прямими контрактами з Російською Федерацією вона становила б 140 доларів. Це ціна незалежності", – констатував міністр.

Притиснути агресора: Bloomberg з'ясував, що увійде до нового пакета санкцій ЄС проти РФ

вівторок, 7 травень 2024, 17:37

Єврокомісія розробляє 14-й пакет санкцій проти Росії – до нього можуть увійти обмеження щодо російського аналога SWIFT, пропагандистських ЗМІ, СПГ, рідкоземельних металів та транспортних компаній. Про це повідомляє Bloomberg з посиланням на знайомі з с...

У Кремля проблеми: Експерт із міжнародної економіки дав прогноз, коли у Росії закінчаться гроші на війну

вівторок, 7 травень 2024, 14:49

Держава-агресор Росія вихваляється, що санкції нібито не впливають на економіку, однак вже використала близько половини коштів з Фонду національного добробуту, зокрема і для ведення війни. Втім гроші і в ньому можуть закінчитися вже у 2025 році, переда...