Польща побудує газовий коридор постачання катарського газу до України

Польські газопроводи стануть ключовою частиною створюваного в Польщі коридору "Північ-Південь".

Термінал для зберігання зрідженого природного газу у Свіноуйсьце.Фото:http://www.svoboda.org/

Польські газопроводи Львувек-Одолянув і Германовіце-Стахоціна, будівництвом яких займеться держконцерн Gaz System, стануть ключовою частиною створюваного в Польщі коридору "Північ-Південь", який дасть можливість, серед іншого, перекачувати скраплений газ в інші країни: Україну, Чехію і Словаччину. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на Радіо Свобода.

Відзначається, що вартість газопроводів - близько $ 250 млн. Проект частково фінансується Євросоюзом, а завершення будівництва очікується в кінці 2018 року.

Новий коридор дозволить наростити обсяги поставок газу з Польщі в Україну і, якщо буде потрібно, у зворотному напрямку приблизно в півтора рази - до 8 млрд куб. м в рік.

В Україні одночасно високий рівень безробіття та дефіцит працівників: Гетманцев оцінив вплив мобілізації на ринок праці

п’ятниця, 26 квітень 2024, 16:30

Мобілізація є одним із факторів, що призводить до дефіциту кадрів на українському ринку праці, що посилюється високим рівнем безробіття в країні. Проте цю проблему можна вирішити - зокрема, шляхом впровадження заходів з поліпшення системи бронювання та...

Закрутять гайки: США можуть оштрафувати Росію за відмову від долара, під прицілом й інші країни. - Bloomberg

п’ятниця, 26 квітень 2024, 15:39

У разі обрання президентом США наприкінці 2024 року Дональд Трамп може запровадити штрафні санкції для країн, які відмовляються від долара. Зокрема для Росії. Можливі дії передбачають, зокрема, експортний контроль та збори за маніпулювання валютою. Про...