Польща відмовилась від неякісної продукції "Газпрому"

За словами польської сторони, газ не відповідає нормам якості, встановленим Інструкцією з експлуатації і технічного обслуговування системи передачі.

Газопровід "Ямал-Європа". Фото: econbez.ru.

Впродовж наступних двох днів державна компанія Польщі Gaz-System не буде приймати поставки російського газу для польських потреб, який постачається через газопровід "Ямал-Європа". У компанії звинувачують російський "Газпром" у постачанні палива надто низької якості. Про це повідомляє Gazeta Wyborcza, передають Патріоти України.

"Цей газ не відповідає нормам якості, встановленим Інструкцією з експлуатації і технічного обслуговування системи передачі", - йдеться в заяві Gaz-System. Прес-секретар компанії Томаш Пєтрашеньський не уточнив, про які саме невиконані норми йде мова. Від початку Gaz-System планував заблокувати поставки російського газу з ГТС "Ямал-Європа" на один день, але потів було вирішено, що російський газ не буде надходити в Польщу до ранку п'ятниці.

"Якість газу не покращується", - пояснив Пєтрашеньський. Обмеження стосується газу, який постачається напряму в Польщу, а також реверсних поставок з Німеччини. Нагадаємо, що нещодавно у Польщу вперше прибув танкер зі зрідженим газом з США.

В Україні одночасно високий рівень безробіття та дефіцит працівників: Гетманцев оцінив вплив мобілізації на ринок праці

п’ятниця, 26 квітень 2024, 16:30

Мобілізація є одним із факторів, що призводить до дефіциту кадрів на українському ринку праці, що посилюється високим рівнем безробіття в країні. Проте цю проблему можна вирішити - зокрема, шляхом впровадження заходів з поліпшення системи бронювання та...

Закрутять гайки: США можуть оштрафувати Росію за відмову від долара, під прицілом й інші країни. - Bloomberg

п’ятниця, 26 квітень 2024, 15:39

У разі обрання президентом США наприкінці 2024 року Дональд Трамп може запровадити штрафні санкції для країн, які відмовляються від долара. Зокрема для Росії. Можливі дії передбачають, зокрема, експортний контроль та збори за маніпулювання валютою. Про...