Польща вимагає, щоб російські фури покинули її територію до 15 лютого

Зупинка руху вантажів позначиться на російських перевізниках, оскільки це призведе до припинення транзиту з Італією, Німеччиною, Нідерландами та Іспанією.

Російські вантажівки - небажані "гості" у Польщі. Фото: Кореспондент.

Польща і Росія не продовжили угоду на проїзд для транспортних компаній, термін якої закінчується 1 лютого. Російські вантажівки, які виїхали з РФ на територію Польщі за дозволами 2015 року, зможуть повернутися до 15 лютого поточного року, повідомляє Асоціація міжнародних автомобільних перевізників (АСМАП). Новину передають Патріоти України.

«Мінтрансом Росії спільно з Міністерством інфраструктури та будівництва Республіки Польщі прийнято рішення, відповідно до якого транспортні засоби, які в'їхали на підставі дозволів 2015 року на територію Польщі до 31 січня 2016 року, можуть на підставі цих дозволів повертатися в Російську Федерацію не пізніше 15 лютого 2016 року включно», - йдеться в повідомленні на сайті АСМАП. Дозвіл поширюється на всі транспортні засоби незалежно від виду перевезень.

Як повідомлялося раніше, Москва і Варшава досі не продовжили дію дозволів на проїзд для власних транспортних компаній. Нинішня версія документа закінчується 1 лютого. Якщо країни не домовляться до цього дня, то перевезення можуть припинитися.

Причиною конфлікту стало невдоволення Варшави новими вимогами російського законодавства у сфері регулювання міжнародних автомобільних перевезень. Як заявив міністр інфраструктури та будівництва Польщі Єжи Шміт, вони спрямовані на посилення державного контролю за перевезеннями. Шміт вважає, що Росія хоче в адміністративному порядку обмежити перевезення вантажів іноземними компаніями, прагнучи до того, щоб на російському ринку не залишилося представників інших країн.

Глава АСМАП, яка уповноважена погоджувати квоти дозволів на перевезення вантажів, Євген Москвичов заявив, що загроза припинення сполучення з Польщею реальна. Причому більшою мірою зупинка руху вантажів позначиться на російських перевізниках, оскільки це призведе до припинення транзиту з Італією, Німеччиною, Нідерландами та Іспанією.

Російські компанії в 2015 році здійснили близько 160 тис. поїздок через Польщу. «Шляхів обходу Польщі по суші, на жаль, немає - тільки пороми. Будемо думати, як морем підемо», - сказав Москвичов РБК. Він все-таки сподівається, що сторонам вдасться домовитися.

Ситуація стає критичною: Україні загрожує гостра нестача робочих рук, незабаром країна потребуватиме мільйонів робітників

четвер, 25 квітень 2024, 6:39

Вже найближчим часом Україна може зіткнутися з гострою нестачею робочої сили. За оцінками фахівців, для того, щоб до 2030 року підтримати щорічне зростання ВВП на рівні 5-7%, країні не вистачатиме до 4,5 млн робочих рук. Про це повідомив виконавчий дир...

Ціна "вєлічія": Уряд РФ готується до падіння рубля до 120 за долар

четвер, 25 квітень 2024, 6:15

Російський уряд розглянув стресовий сценарій макропрогнозу Мінекономрозвитку (МЕР), згідно з яким посилення західних санкцій та падіння цін на нафту призведуть до обвального падіння курсу рубля, повідомляє в середу, 24 квітня The Moscow Times. Зазначає...