Польський уряд вирішив підвищити мінімальну зарплату до рекордного рівня

Підвищення "мінімалки" до 454 євро в Польщі торкнеться і українців, які приїхали на заробітки.

У Польщі збільшать мінімальну зарплату до 450 євро. Фото: euroline.by.

Уряд Польщі вирішив підняти мінімальну заробітну плату в країні до 454 євро. Про це заявила прем'єр-міністр Польщі Беата Шидлова, передають Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

"Польський уряд вирішив, що в 2017 році мінімальна заробітна плата складе 2 тис. злотих (близько 454 євро. - Ред.)", - сказала вона.

Раніше міністр сім'ї, праці і соціальної політики Польщі Ельжбета Рафальська заявила, що уряд Польщі має намір в наступному році встановити мінімальну заробітну плату в країні на рівні 1920 злотих (близько 436 євро) без вирахування податків.

Зараз мінімальна зарплата в Польщі становить 1850 злотих, тобто близько 420 євро.

Нагадаємо, в 2017 році в Польщі вступлять в силу поправки до закону про працевлаштування. Згідно з ініціативою уряду, іноземним громадянам, які приїхали на заробітки, будуть виплачувати такі ж зарплати, як і полякам. Новації також торкнуться дозволів на роботу.

Щоб уникнути дефіциту: Фінляндія хоче побудувати завод з виробництва тротилу

неділя, 5 травень 2024, 15:05

Уряд Фінляндії має намір якнайшвидше побудувати на своїй території завод із виробництва тротилу, аби надолужити дефіцит боєприпасів після повномасштабного вторгнення Росії в Україну, та просить допомоги в НАТО. Про це повідомляють Патріоти України з по...

Процес запущено: Кредитори України втрачають терпіння і хочуть добитися виплат відсотків за боргом, - WSJ

неділя, 5 травень 2024, 9:56

Компанії BlackRock та Pimco сформували комітет та найняли юристів для ведення переговорів з Україною. Вони прагнуть отримати до 500 млн доларів річних у вигляді відсоткових платежів. Про це пише видання "Обозреватель" з посиланням на The Wall Street Jo...