Попри бажання Гонтаревої і Ко: Нардепи хочуть закрити "дочок" російських банків (відео)

Народні депутати вже зареєстрували законопроект про закриття банків із російським капіталом, якщо за півроку зв'язки з агресором не розірвуть.

Валерія Гонтарева. Фото: РБК.

Справжнім ляпасом українському суспільству стала інформація про неанонсовану зустріч очільниці Нацбанку Валерії Гонтаревої з очільником російського "Зовнішекономбанку" і випускником академії ФСБ Сергієм Горьковим. Що обговорювали фінансисти країн у стані війни - достеменно не відомо. Про це йдеться в сюжеті програми ТСН, передають Патріоти України.

Але в Україні працює "дочка" російського банку – "Промінвестбанк". Тож, за словами Гонтаревої, йшлося саме про його долю. Найцікавіше, що заступниця голови Нацбанку Катерина Рожкова має родинні стосунки з головою цього російського банку. У НАБУ вже пообіцяли це з'ясувати.

Але в політиків та експертів виникло питання про фінансову безпеку України. Як може бути, що в Україні працюють аж п'ять банків країни-агресорки?! Народні депутати вже зареєстрували законопроект про закриття банків із російським капіталом, якщо за півроку зв'язки з агресором не розірвуть.

Є просто вбивча статистика. Серед клієнтів російських банків - сім десятків українських підприємств. Зокрема, стратегічні – "Укрзалізниця", "Укренерго", "Енергоатом", вугільні компанії і навіть підприємства оборонно-промислового комплексу. З-поміж них - завод "Артем". Тим часом у НБУ проблеми не бачать. Кажуть, ці банки працюватимуть і далі, поки не знайдуться охочі їх купити.

Життя без пенсії? Чого чекати українцям, які не напрацювали трудового стажу, але досягли пенсійного віку

понеділок, 6 травень 2024, 12:43

В Україні громадяни, які взагалі не напрацювали страхового стажу при досягненні пенсійного віку - можуть претендувати на допомогу від держави, передають Патріоти України. . Такі виплати не є пенсією, а лише тимчасовою державною соціальною допомогою не...

"Це буде боляче, але більше не повториться": Експерт заявив, що в Україні необхідно ввести ринкову ціну на електроенергію

понеділок, 6 травень 2024, 10:24

Просто підвищувати тариф на електроенергію в Україні немає сенсу, треба проводити загальну реформу, у рамках якої ввести ринкову ціну на світло. Наразі всі регуляції у сфері енергоринку є "не мудрими і неправильними", вважає директор Центру досліджень ...