Попри осінь, вартість борщового набору в Україні сильно зростає

У розпал овочевого сезону вартість продуктів для борща продовжує зростати всупереч здоровому глузду і запевненнями уряду, що для цінових стрибків немає ніяких підстав.

Тільки на цьому тижні "індекс борщу" почав трохи падати у ціні і повернувся до показників серпня, а ось на початку-середині місяця спостерігалося різке підвищення, повідомляють Патріоти України.

Так, оптова вартість білокачанної капусти коливається у межах 2 - 3,5 гривень за кілограм, картопля - від 3,5 до 3,8 грн, буряк - 4-5,5 гривень за кілограм, цибуля - від 4,5 до 5,2 грн, морква - 5-6 гривень.

Незважаючи на незначне подешевшання овочів, з початку року борщовий набір виріс у ціні на 23 гривні, тобто, на 38%. Якщо у січні каструля борщу зі сметаною коштувала у середньому 60 гривень, то сьогодні близько 80.

Опублікував: Олекса Хвацький

У Міненерго відповіли, чи розглядають питання підвищення тарифів на електроенергію для населення

четвер, 28 березень 2024, 16:30

Міністерство енергетики України зараз не розглядає питання підвищення тарифів на електроенергію для населення. Про це 27 березня міністр енергетики Герман Галущенко заявив в ефірі національного телемарафону, фрагмент якого в Telegram опублікувала пресс...

Удар від Ердогана: Торгівля між Туреччиною та Росією застрягла на мертвій точці

четвер, 28 березень 2024, 15:42

Турецькі банки продовжують відхиляти платежі з Росії, через що експортери не можуть отримати оплати за вже експортовані Росії товари. І проблема уже сягає «мертвої точки і загрозливих масштабів». Про це пише турецька газета Dünya, передають Патріоти Ук...