Пошкоджені ЛЕП у Чаплинці призвели до аварійного відключення українських АЕС

В «Укренерго» повідомили про домовленість з учасниками акції з блокади Криму про ремонт пошкоджених ліній електропередач, проводиться заземлення.

Пошкоджені опори на Херсонщині.

Падіння вночі в Херсонській області електроопор ліній електропередач, що постачають електроенергію, у тому числі до Криму, призвело до аварійного відключення українських атомних станцій. Про це заявив перший заступник директора національної енергетичної компанії «Укренерго» Юрій Касич, передають Патріоти України з посиланням на Радіо Свобода.

«Всі ці події призвели до необхідності додаткового аварійного відключення від електричної мережі двох блоків на теплових електростанціях – Придніпровській та Вуглегорській та аварійного розвантаження атомних електростанцій України на 500 МВт. Це Запорізька АЕС та Південноукраїнська. Хочу зазначити, що такі аварійні розвантаження АЕС – це дуже небезпечно», – сказав він.

Раніше в «Укренерго» повідомили про домовленість з учасниками акції з блокади Криму про ремонт пошкоджених ліній електропередач, проводиться заземлення. Станом на 9 ранку 22 листопада, за домовленістю з протестуючими, бригади енергетиків допущені на місце пошкоджень з метою заземлення обох ліній для забезпечення безпеки людей в охоронних зонах ліній.

20 листопада на території Херсонської області в результаті вибуху, ймовірно, протитанкових мін, зруйновано дві залізобетонні опори та пошкоджено ще дві опори високовольтних ліній електропередач, по яких йде електропостачання до Криму. У суботу, 21 листопада, біля зруйнованих електроопор в Чаплинці Херсонської області між учасниками блокади, що перешкоджали початку ремонтних робіт, і правоохоронцями стався конфлікт, виникла бійка.

У ніч на 22 листопада в районі херсонського села Чаплинка сталися вибухи. У штабі громадянської акції щодо блокади Криму повідомили, що «лінія електропередач, яка постачала електрику в Крим, впала і не підлягає відновленню». У Криму 22 листопада в 00:25 сталося відключення електроенергії, яка надходить на територію півострова з материкової частини України.

Як повідомили в міністерстві енергетики Росії про ситуацію щодо енергопостачання Криму, вночі 22 листопада в Криму без електропостачання залишилися майже 2 мільйони людей – без електропостачання залишилися побутові споживачі Криму і міста Севастополя (близько 1896000 людей). Вночі 22 листопада на території Криму ввели режим надзвичайної ситуації.

В Україні військовим заборонять доступ до казино: Зеленський увів у дію рішення РНБО

субота, 20 квітень 2024, 10:30

Президент Володимир Зелеський увів в дію рішення РНБО щодо "Щодо протидії негативним наслідкам функціонування азартних ігор в мережі інтернет". Про це йдеться в указі президента, передають Патріоти України. Президент підписав Указ №234/2024 "Щодо прот...

Готують варіанти: Cтало відомо, що Міненерго та НКРЕКП готують підвищення тарифу на електроенергію

п’ятниця, 19 квітень 2024, 18:30

Незважаючи на численні заяви про відсутність у Кабміну планів підвищувати ціну на електроенергію, Міністерство енергетики спільно з Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, планують підвищити та...