Дежа вю: Схожий на WannaCry вірус знову атакував "Укренерго"

За попередніми даними, атака була здійснена під час оновлення програмного забезпечення.
"Укренерго" знову атакували хакери. Ілюстрація: 112 Україна.

Український державний розподільник "Укренерго" постраждав від нової кібератаки, яка відрізнялася від тієї, яка вдарила Україну на початку тижня. Про це заявив т.в.о. голови "Укренерго" Всеволод Ковальчук, передають Патріоти України із посиланням на Reuters.

Друга атака не вплинула на енергетичну мережу України. "Вірус був дещо іншим, іншої природи, подібний до WannaCry", - сказав Ковальчук про другу атаку. "Ефект від нього був незначним, оскільки деякі комп'ютери залишалися в режимі офлайн".

Ковальчук повідомив, що, за попередніми даними, атака була здійснена під час оновлення програмного забезпечення. 27 червня проти України була розпочата масована кібератака з використанням модифікованої під Україну версії вірусу Wanna Cry - "cryptolocker".

Ексчиновник Нацполіції, який скандалив у ресторані Goodwine, засвітився у компанії нардепа Тищенка (фото)

середа, 24 квітень 2024, 20:17

Експрацівник департаменту стратегічних розслідувань Нацполіції України Віталій Манасян засвітився у компанії нардепа Миколи Тищенка. Про це свідчить світлина, опублікована журналістом «Української правди» Михайлом Ткачом, передають Патріоти України. «Н...

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...