Під час кібератаки на урядові сервери ФРН хакери викрали документи щодо України, Білорусі та Brexit - німецькі ЗМІ

Фахівці спецслужб покладають провину за злом на хакерську групу Turla, відому також під ім'ям Snake. Німецькі правоохоронці вважають, що вона діє в контакті з російськими спецслужбами.

Ілюстрація:ЛІГА.net - LIGA.net

Хакери, які атакували сервери уряду ФРН, викрали протокол консультацій ЄС і Великобританії з приводу "Брекзіт", а також документи щодо переговорів Євросоюзу з Україною і Білоруссю. Про це повідомляє німецьке видання Spiegel Online, передають Патріоти України з посиланням на DW.

За інформацією видання, хакери вкрали шість документів. Уточнюється, що першим викрали матеріал по "Брекзіт", при цьому атака на сервери з документами по Україні та Білорусі проходила вже під контролем правоохоронців, які свідомо не блокували доступ до цих документів, оскільки в них не було секретних відомостей.

В кінці лютого стало відомо про впровадження кібершпигунів в сервери міністерства закордонних справ і Міноборони. При цьому постраждала урядова мережа Бонн - Берлін, яка вважається добре захищеною. Злом був здійснений в кінці 2016 року, а виявлений в кінці 2017-го. Повідомляється, що виявити проблему Німеччини допомогла спецслужба партнерської держави.

Фахівці спецслужб покладають провину за злом на хакерську групу Turla, відому також під ім'ям Snake. Німецькі правоохоронці вважають, що вона діє в контакті з російськими спецслужбами.

Spiegel Online повідомляє також про нову хакерську атаку в Німеччині - на цей раз на Федеральне адміністративне відомство, що знаходиться в підпорядкуванні міністерства внутрішніх справ ФРН. В результаті там 8 березня були змушені відключити деталізовану систему обліку особистих даних авіапасажирів - Passenger Name Record System, яка знаходиться на стадії апробації. Її передбачалося запровадити відповідно до директив ЄС по боротьбі з тероризмом.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...